Přejít k hlavnímu obsahu

Ice King seslal na ostrov ledovou bouři

19. 1. 2019 | 22:30 Fortnite
Ledová bouře zahalila na okamžik ostrov Battle Royale a celá mapa se ocitla pod sněhovou pokrývkou. Bouře přinesla také nová ledová monstra a výzvy ke splnění.
Ice King poslal ledovou bouři
Ice King poslal ledovou bouři

Během včerejšího dne jsme vás informovali (zde), že ledová koule se změnila v obří hodiny, které odpočítávaly k dnešní osmé hodině večerní. Hráči netrpělivě očekávali, co tento čas přinese. Živé eventy ve hře jsou velmi oblíbené a vždy přinesou nějakou zajímavou změnu nejen na mapě, ale i ve hře samotné. 

Úderem osmé hodiny večer se ledová koule nad Polar Peak rozevřela a The Ice King na celý ostrov poslal ledovou bouři, která následně zahalila ostrov do bílé mlhy a pokryla zemi sněhovou pokrývkou. 

Jak událost vypadala se můžete podívat na videu níže.

Několik minut po události se klasické herní módy změnily na módy Ice Storm (sólo, duo, squads) a ve hře se objevily nové výzvy nazvané Ice Storm Challenges. 

Hry Ice Storm jsou velmi podobné těm z Fortnitemares na svátek Halloween. Po ostrově se tak několik minut po začátku zápasu objeví ledové krystaly, ze kterých se zjevují ledová monstra. Ta nejen že napadají hráče, ale také ničí jeho stavby. Zejména v posledních fázích hry jsou monstra velmi dotěrná a velmi často rozhodnou o tom, kdo se stane poslední přeživší a získá Victory Royale. Nicméně je pozitivní, že po zabití těchto vetřelců získáte štít a občas z nich vypadnou i užitečné předměty jako zbraně nebo náboje.

Ledová monstra a ledový krystal

Ice Storm challenges umožňují hráčům získat nejen herní XP, ale také exkluzivní kosmetické doplňky. V první řadě za 6 splněných výzev dostanou velmi povedený wrap na zbraně v modro černé variantě. Jako finální odměna po splnění všech třinácti výzev je ledový Glider, určený primárně pro skiny The Ice King a Ice Queen. 

První dvě výzvy jsou dostupné hned, další se budou odemykat během následujících pěti dní. Nejedná se zatím o nic těžkého. V první výzvě musíte zabít 250 ledových monster a v druhé musíte monstrům způsobit 5000 damage pomocí výbušných zbraní jako je například raketomet nebo granát. 

Jak dlouho výzvy celkově zůstanou pro hráče dostupné zatím není jisté.

Ice Storm Challenge

Autora článku můžete sledovat také na Instagramu: @IamHappyMike.