Přejít k hlavnímu obsahu

ICL mělo být první zařazenou zahraniční akcí do MČR 2020, ale bohužel bylo zrušeno

11. 3. 2020 | 12:18 Counter-Strike 2
Maďarské ICLko je každoroční destinací českých a slovenských týmů. Na posledním CS:GO vydání se dokonce dva naši zástupci ve finále utkali ve finále, ze kterého vítězně vzešli Fury Esport. Další pokračování se mělo odehrát v termínu 9. až 12. dubna, ale nakonec bylo zrušeno.
ICL
ICL

UPDATE: V úterý 10. března bylo ICL 57 zrušeno z důvodu opatření proti šíření koronaviru, tak jako spousta dalších u nás i po celém světě. Oficiální vyjádření organizátorů zní následovně:

Drazí hráči. Všichni moc dobře víme, co se ve světě děje, a bohužel i my jsme donuceni odsunout termín našeho nejbližšího turnaje. S novým datem konání vás budeme informovat hned, jakmile se situace kolem koronaviru vrátí do normálu. Registrace ale stále zůstávají otevřené, takže máte dost času se zařídit.

MČR 2020 již odstartovalo prvním turnajem a kromě online klání jsou každoroční součástí také zahraniční offline turnaje, o které si týmy mohou v případě účasti zažádat, aby byly za reprezentaci v zahraničí zařazeny do bodové klasifikace. Prvním takovým případem letošního roku je ICL, které se pravidelně koná v Maďarsku.

Je sice pravda, že nad každou podobnou akci vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru, ale u této akce zatím žádná stopka vystavena nebyla. ICL se tak stává první letošní zahraniční součástí MČR kvalifikace. Bodovou třídu si ICL odnáší C, tedy 500 MČR bodů za výhru. Celé bodové ohodnocení vypadá následovně:

  • 1. místo: 500 MČR bodů
  • 2. místo: 300 MČR bodů
  • 3. místo: 200 MČR bodů
  • 4. místo: 150 MČR bodů
  • 5.-6. místo: 110 MČR bodů
  • 7.-8. místo: 80 MČR bodů
  • 9.-12. místo: 60 MČR bodů
  • 13.-16. místo: 40 MČR bodů

O stejném víkendu se pravidelně jako ICL odehrává v Dánsku také Copenhagen Games, kam čas od času rovněž vyrazí české a slovenské týmy. Ani tam vzhledem k podstatně vyššímu počtu účastníků při více podporovaných titulech není účast ještě stoprocentní. Pokud se však některý z domácích celků chystá na sever vydat, o udělení dotace MČR bodů za zahraniční reprezentaci je třeba oficiálně zažádat na emailu mikula@playzone.cz.

MČR 2020
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.