Přejít k hlavnímu obsahu

IEM letos v Sydney nebude, z Austrálie ale nezmizí

5. 2. 2020 | 16:52 Counter-Strike 2
Jedna z divácky nejpopulárnějších zastávek série Intel Extreme Masters se letos konat nebude. ESL potvrdilo, že IEM Sydney se letos konat nebude. V Austrálii se však i letos nejspíše konat bude.
IEM Sydney
IEM Sydney

Zastávka Intel Extreme Masters v Sydney byla divácky milována, ale i nesnášena. Diváci se vždy chválili unikátní atmosféru, kterou dokáže vytvořit australské publikum. Návštěvníci si však také stěžovali na to, že v aréně byly omezovány věci jako dělání věží z kelímků od piva nebo tzv. "shoey", tedy pití piva z boty, které patří v Austrálii k tradicím.

Právě na to australská pobočka udělala narážky ve videu, kterým na svém Twitteru oznámila, že letos se IEM v Sydney konat nebude.

Způsob tohoto oznámení však silně naznačuje, že se letos IEM v Austrálii konat bude. Přesněji by se tak podle nepotvrzených spekulací mělo stát v Melbourne, kde se koná tradiční populární akce Melbourne Esports Open. Je tedy dost možné, že turnaj Intel Extreme Masters se uskuteční právě v rámci této události. 

Kdy se Intel Extreme Masters v novém prostředí uskuteční zatím není potvrzeno. Podle spekulací by se však IEM Melbourne mohlo konat někdy na začátku druhé poloviny roku 2020.

PLAYzone Challenge 2020
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.