Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Peking: FATE byli v prodloužení nad síly SINNERS a ti vypadávají jedinou výhru od uzavřené kvalifikace

13. 10. 2020 | 21:57 Counter-Strike 2
Světová série Intel Extreme Masters probíhá letos pouze online, i přesto však nabízí parádní souboje. Na tyto velké turnaje navíc může postoupit naprosto každý skrze otevřené kvalifikace, kde často nechybí ani řada českých a slovenských zástupců, tak jako se děje v kvalifikačním cyklu na nejbližší turnaj IEM Peking.
IEM
IEM

Evropská odnož IEM Peking nabízí 150 tisíc dolarů a slot na Global Challenge, kde se v prosinci utkají ty nejlepší týmy světa. Na turnaj obdrží pozvánku dvanáct vybraných týmů, které mohou doplnit další čtyři z kvalifikace. Ta se skládá ze dvou částí, otevřené a uzavřené, přičemž z každého otevřeného kvalifikačního turnaje postoupí do uzavřené části dva nejlepší týmy. První kvalifikace nedopadla pro česko-slovenské zástupce vůbec dobře, v té další se ale mezi nejlepších šestnáct celků dostaly hned tři – SINNERS, Entropiq a Eclot Gaming.

Jako první úspěch v podobě "hltvpeek", jak nakouknutí mezi zápasy pokryté portálu HLTV.org často nazývají sami hráči, zaznamenali Entropiq. Ti ze čtyř výher získali skalp například KPI Gaming a v osmifinálovém kole na ně už čekal silný oponent v podobě HellRaisers, aktuálně 35. tým světa. Nasazená jednička kvalifikace musela během hry vyměnit hráče, ale i to jí stačilo na poklidnou výhru 16:6. Druzí na řadu krátce před půlnocí šli hráči Eclot Gaming, kteří vyzvali bulharský tým SKADE. ECLOT už si poradili s LowLandLions nebo KOVA Esports a na jejich sílu nestačil ani nejlepší bulharský tým, který naši zástupci porazili 16:12. Na jejich postup do druhého dne rychle navázali i SINNERS, kteří po výhře nad známým francouzským týmem LDLC OL zametli 16:3 s uMx Gaming.

Pokračování a tím i vyvrcholení druhé otevřené kvalifikace je na programu v úterý od 17:00, kdy Eclot Gaming vyzvou švédskou sestavu Galaxy Racer ve složení FREDDyFROG, Relax, PlesseN, tabz a dezon, který před třemi dny porazil i SINNERS. V případě výhry už by se šlo na rozhodující BO3 sérii, kde by čekal vítěz duelu HellRaisers vs. Illuminar Gaming. Co se týče spodní části pavouka, kde jsou i SINNERS, tak ta odstartuje o tři hodiny později. Žhavé české želízko v ohni se postaví týmu Excellency ve složení HOLMES, Dav, sayn, hutji a NK4Y. Případná výhra by znamenala závěrečného soka v podobě vítěze FATE Esports vs. ALTERNATE aTTaX. ECLOT mají těžké soupeře, ale v případě SINNERS nejde o neporazitelné soupeře, takže my v úspěch českého celku věříme!

IEM Beijing EU Open Qualifier #2
  CIS HellRaisers16         
     CIS HellRaisers12      
  Česká republika Entropiq6         
    Úterý 17:00   Polsko Illuminar2   
  Polsko Illuminar19         
     Polsko Illuminar16      
  Polsko PACT16         
       Úterý 18:15   Polsko Illuminar 
  Švédsko Galaxy Racer19         
     Švédsko Galaxy Racer16      
  Turecko Sangal Esports16         
    Úterý 17:00   Švédsko Galaxy Racer0   
  Česká republika Eclot Gaming16         
     Česká republika Eclot Gaming11      
  Bulharsko SKADE12         
            
  Česká republika SINNERS16         
     Česká republika SINNERS16      
  Velká Británie uMx Gaming3         
    Úterý 20:00   Česká republika SINNERS0   
  Turecko 9INE7         
     Evropa Excellency8      
  Evropa Excellency16         
       Úterý 21:15   Bulharsko FATE 
  Bulharsko FATE16         
     Bulharsko FATE16      
  Srbsko Level Up13         
    Úterý 20:00   Bulharsko FATE2   
  Německo ALTERNATE16         
     Německo ALTERNATE11      
  Polsko Wisła Kraków14         

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.