Přejít k hlavnímu obsahu

IeSF Mistrovství světa: Jojka – videorozhovor s kapitánem české reprezentace v Jižní Koreji

19. 12. 2019 | 18:03 Dota 2
Desáté Mistrovství světa pořádané Mezinárodní esportovou federací, které se uskutečnilo v Jižní Koreji, je sice již pár dní za námi, my jsme však přímo na místě natočili několik rozhovorů a nyní vám přinášíme první z nich. O své zkušenosti s turnajem na druhém konci světa se rozpovídal kapitán českého nároďáku, Tomáš "Jojka" Medvec.
Tomáš "Jojka" Medvec
Tomáš "Jojka" Medvec

Ty jsi kapitánem české národní reprezentace, jakým způsobem sis vybíral hráče do týmu?

My už s klukama hrajeme nějaký ten pátek, ale jeden z týmu je Slovák, který jet nemohl, a ještě jednoho, který skončil s Dotou. Potřeboval jsem tak dva náhradníky, snažil jsem se najít co nejlepší hráče. První, kdo mě napadl, byl Ade, který teďka hrál za Turky, ti hrají teďka dobře. Napsal jsem mu a tak jsme to spolu složili. Na carry pak přišel Mambos, který je tady u nás jeden z nejlepších hráčů a on byla moje druhá volba.

Dokázal bys vyjmenovat nejsilnější stránky vašeho týmu, ať už týmové či individuální?

Naše nejsilnější stránka je právě ten individiuální skill, protože až tolik her jsme spolu před turnajem nehráli. Já, Filminy a Ade jsme spolu hráli strašně moc pubů, takže to budou asi největší skills.

Měli jste vymyšlené nějaké speciální strategie či kompozice?

Nějakou konkrétní strategii ani ne, ale měli jsme nějaké speciální hrdiny, které každý s nás hraje, které jsme chtěli vytáhnout.

S jakými cíli jste cestovali sem do Jižní Koreje, kam jste to chtěli minimálně dotáhnout?

Každý chtěl se asi určitě chtěl dostat do play-off, do nějaké té TOP3. To se teda nevydařilo, skončili jsme na pátém místě. Není to teda nic úžasného, ale dobrý, dá se to přežít.

Tomáš "Jojka" Medvec

Jaký způsobem zvládáš podmínky přesunu na druhý konec planety, jetlag a podobně?

Jetlag opravdu zapůsobil, nečekal jsem, že to až takhle zafunguje. Ten spánek, ten spánkový schedule, bylo to takové všelijaké, byli jsme dost unavení přes den. Ale jinak let proběhl v pořádku. Na jednu stranu je to masakr, ale je to super se takto dostat do Jižní Koreje.

Šampionem se nakonec stalo Švédsko, dokázal bys nějakým způsobem říct, proč právě oni?

Švédi tady měli hodně zkušených hráčů, například s4. Jejich hlavní síla spočívala v tom, že oni dokážou vést ten tým, hrát jako ten pravý tým a měli lepší koordinaci a komunikaci. V tom si myslím, že byli lepší.

Co sis tady v Jižní Koreji užil nejvíce? Ať už ohledně turnaje nebo prohlídky města.

Turnaj byl určitě super, alespoň v té nové herně, kde jsme byli, tam to bylo hodně fajn. Jinak jsem si hodně užil třeba to korejské BBQ, které jsem tady chtěl vyzkoušet a dokonce ještě předčilo má očekávání.

Co chystáš do budoucna, kde tě uvidíme hrát?

Určitě zkusíme nadále hrát za Inaequalis, určitě se tady budeme účastnit českých a slovenských turnajů, pokud to půjde, tak i vyhrát nějaké evropské. No a uvidíme, jestli se zadaří.

Samsung monitor
Štítky: IESF, Jojka
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.