Přejít k hlavnímu obsahu

Illuminar údajně dluží svým hráčům přes milion

10. 8. 2018 | 02:37 League of Legends
Podle zdrojů polské stránky Eweszlo se polská organizace Illuminar Gaming dostala do finančních problémů a svým LoL hráčům dluží na výplatách přes 200 000 zlotých, což je téměř 1,2 milionu KČ. 
Výchozí obrázek

Podle zdrojů polské stránky Eweszlo se polská organizace Illuminar Gaming dostala do finančních problémů a svým LoL hráčům dluží na výplatách přes 200 000 zlotých, což je téměř 1,2 milionu KČ. 

Illuminar Gaming je týmem, který na maďarském turnaji V4 Future Sports Festival podlehl eSubě ve finále. O pár týdnů později se ale tento tým mohl radovat z druhého místa na European Masters, kde skončil pouze za hvězdnou soupiskou Origenu. V sestavě polské organizace tehdy figurovala jména jako Kikis nebo Woolite, kteří si zahráli i v evropské LCS. Z nejvyšší evropské ligy má zkušenosti i bývalý trenér týmu, Veggie, který ve čtvrté sezóně vedl Team ROCCAT.

Podle informací polského portálu hráči do dnešního dne neobdrželi výplaty za tři měsíce - od března do května (následně kontrakty končily). Kvůli zpožděnému vyplácení organizace slíbila hráčům bonus za čekání, ale toho se nedočkali, stejně jako tří slíbených výplat. Všem hráčům bylo údajně řečeno, že si po jarním splitu mohou hledat nové týmy. 

UPDATE (10.8.): Spoluvlastník Illuminar Gaming, Michał Durczok, problémy s vyplácením mezd potvrdil a vydal své vlastní vyjádření:

„Kvůli nedávno vydaným článkům jsem nucen vydat vlastní prohlášení. Většina věcí, které byly v článcích zmíněny jsou pravdivé. Je pravda, že Illuminar Gaming dluží svým League of Legends hráčům a trenérům plat za poslední tři měsíce jejich kontraktů. Je také pravdou, že jsme se snažili tyto dluhy snížit a vyhovět hráčům co nejdříve, ale tato nepříjemná situace se nečekaně protáhla kvůli několika prodlevám či nedohodách v diskuzích s našimi investory. Hráči vědí, že jsme je do této situace nedostali cíleně a budeme se snažit co nejrychleji situaci napravit. I touto cestou se chci všem členům našeho týmu znovu omluvit.”

Štítky: ERL