Přejít k hlavnímu obsahu

Immortals odkupují OpTic: Návrat do LCS, konec OpTic v CS:GO

Immortals Gaming Club dnes oznámil odkup Infinite Esports & Entertainment - mateřské společnosti OpTic Gaming.
Immortals OpTic Gaming
Immortals OpTic Gaming

Jedná se o vůbec největší transakci v dějinách samotného esportu, jelikož hodnota odkoupené společnosti přesahuje částku 100 milionů dolarů. Immortals Gaming Club se tedy stává jednou z absolutně největších herních organizací. V současnosti pod IGC spadají značky Immortals, OpTic Gaming, MIBR a LA Valiant. Díky tomuto odkupu organizace pronikla také do druhé frančízované esportové ligy, LCS v League of Legends. 

Vlastnícká společnost OpTic Gaming, Infinite Esports and Entertainment, se údajně potýkala s finančními problémy, které by se touto transakcí měly vyřešit. Spojení dvou velkých esport gigantů znamená kolizi ve hře Overwatch League, kde jedna společnost nemůže vlastnit dva účastníky soutěže. I z toho důvodu se plánuje prodej týmu Houston Outlaws. Immortals Gaming Club tedy bude na poli Overwatch League prezentovat pouze LA Valliant. Vzhledem k tomu, že pod IGC spadá CS:GO tým MIBR, společnost se sestavy, která aktuálně pod OpTic hraje zbaví. 

OpTic Gaming

Herní organizace Immortals strávila dvě sezóny i na League of Legends scéně a proslavila se několika velkými přestupy. Ve své první sezóně přivedla přes atlantik korejskou dvojici Huniho s Reignoverem, kteří předchozí sezónu postoupili do semifinále světového šampionátu. I přes velmi úspěšné ligové části se týmu povedlo postoupit na Worlds až v druhém roce svého působení a ani tento úspěch spojený s druhým místem v letním play-off neobměkčil srdce komise výběrového řízení. Místo Immortals získaly permanentní spot v lize celky Golden Guardians, Clutch Gaming, 100 Thieves nebo právě OpTic Gaming.

Přechod na značku Immortals proběhne po skončení stávající sezóny, kterou LCS tým musí dohrát pod hlavičkou OpTic. Značka OpTic Gaming zůstane na Call of Duty scéně.  „Je jasné, že se OpTic na Call of Duty scéně spojuje s nejvyšší kvalitou,” řekl Peter Levin, ředitel IGC. „Těšíme se na spolupráci s našimi partnery z Activision Blizzard a můžeme veřejnost ujistit, že začka OpTic bude v Call of Duty pokračovat."