Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games se po neuspěšných Masters loučí s League of Legends

18. 3. 2019 | 13:55 League of Legends
Inside Games v poslední sezóně Hitpoint Masters nevyhráli jediný zápas a z ligy byli vyřazeni. Organizace o tom informovala na týmovém webu.
Inside Games League of Legends
Inside Games League of Legends

Někdejší sestava Inside Games:

 Česká republika Filip "Fux" Smital (Top)
 Česká republika David "Haklbery" Hakl (Top)
 Česká republika Dominik "DyBer" Beran (Jungle)
 Česká republika Tomáš "Patoš" Patolán (Mid)
 Česká republika Erik "Kyoshi" Toman (Bot, Mid)
 Německo Tim "Zavex" Lochmann (Bot)
 Česká republika Dominik "Domec" Studený (Support)
 Německo Thomas "Roo" van Meegen (Support)

V lize se týmu povedlo vyhrát pouze dvě hry a opouští ji tak z posledního místa. I přes časté změny v sestavě tým nedosahoval výsledků, které si na začátku vysnil a ve Svitavách ho proto neuvidíme. Už v průběhu splitu Kyoshi ohlásil, že po skončení splitu bude volným hráčem a na pokračování této sestavy, třeba pod jinou organizací, to tedy nevypadá. Ke konci sekce přispěla i současná situace na League of Legends scéně. Inside Games se v současnosti budou pravděpodobně chtít soustředit hlavně na svůj PUBG tým, který naši krajinku nedávno reprezentoval v soutěži PEL Contenders.

Inside Games League of Legends

Vyjádření majitele IG Vojtěcha “Nevada” Klapucha:

„League of Legends byla první hra, která se objevila pod herní organizací Inside Games. Na této hře jsme vzrůstali a proto vidím, jakými změnami tato hra za posledních 6 let prošla. Je vidět, že ačkoliv samotné League of Legends roste, jak ve sledovanosti, tak v počtu hráčů, tak v České republice komunita okolo této hry postupně mizí. Je pro nás velmi těžké hledat nové hráče, kteří by byly schopní naskočit do lig a turnajů, na té nejvyšší CZ/SK úrovni. Naší hlavní myšlenkou bylo, vždy dávat šanci novým hráčům a pomoci jim se prosadit. To se nám dařilo 6 let. Nyní jsme zjistili, že aktuálně scéna nenabízí hráče na tak vysoké úrovni, kdy k nízkému počtu turnajů a trendu migrace hráčů do zahraničí nedokážeme držet konkurence schopný tým. Zda-li League of Legends sekci uzavíráme dočasně, či na trvalo to ani sami nevíme. Budeme sledovat dění na naší scéně.“

Vyjádření manažera IG LoL sekce Ondřeje “Remi” Kroupy:

„Jak řekl jeden můj dlouholetý kamarád: “Byla to jízda” (tímto zdravím Xnapyho). A ano opravdu to pro mě jízda byla. Sedm dlouhých let působení na domácí League of Legends scéně mi spoustu dalo. Spousta cestování, poznání úžasných lidi a hromada zkušeností v oblasti esportu. Pro mě tímto končí jedna kapitola a je načase otevřít novou knihu a začít psát nový příběh. Moje cesta gaming scénou tímto nekončí. Naopak bych řekl, že začíná něco nového, na co se opravdu těším a věřím, že letos s Inside Games dosáhneme velkých věcí. Velké díky z mé strany patří také celé organizaci Inside Games a Nevadovi za to, že mi dal důvěru podílet se na něčem takovém.”