Přejít k hlavnímu obsahu

Jádro Gunrunners zůstává pohromadě, jen se přesouvá do organizace Enterprise Esports

6. 7. 2020 | 19:13 Counter-Strike 2
Enterprise Esports se v první polovině dubna stal novým ambiciózním subjektem domácí CS:GO scény. Jeho první akvizice ale v širším měřítku neuspěla, proto po konci v jedné z elitních domácích lig přichází náhrada – a ne ledajaká!
Enterprise Esports
Enterprise Esports

Enterprise Esports se na jaře mohli pyšnit slovenskou pětici, které šéfoval Tomáš 'teCkoO' Koširer a hlavní hvězdou byl někdejší profík s velkými zkušenostmi se zahraničí Patrik 'Zero' Žúdel. Úspěchy ale v Sazka eLEAGUE nepřišly a zmar této sestavy byl ukončen vypadnutím v baráži, kde své místo v lize přenechali eEriness MARVO.

Vedení organizace, za kterou stojí někdejší Unreal Tournament hráč a dnes úspěšný podnikatel Miroslav Bodnár, se tuto situace rozhodl řešit razantně. Ne že by měli na výběr poté, co se kapitán rozloučil s hráčskou kariérou a hvězda týmu odešla poněkolikáté v kariéře do zahraničí. Enterprise se však podařilo ulovit velkou rybu v podobě sestavy, která v jarní části letošní sezóny hájila barvy Gunrunners.AOC. Tým v čele s Matějem 'twist' Petrášem oproti tomu dokázal hrát vyrovnaně takřka s každým a v konečném zúčtování z toho byla semifinálová účast v 1. Tipsport COOL lize i Sazka eLEAGUE – což po postupu ze druhých míst bylo svým způsobem i zklamáním.

GRS už závěrem jarní sezóny opustil Martin 'Dytor' Handl, který byl dnes oficiálně představen v Sampi. Jeho místo v týmu zabere Tomáš 'system' Zemko, hráč se zkušenostmi z eSuby, který naposledy působil v DEFEATERS. Po boku twista a spol. si však neoblékne dres Gunrunners.AOC, ale půjde o barvy Enterprise Esports. Právě tam totiž twistova ambiciózní parta míří poté, co většina týmu vydržela pospolu – ačkoliv někteří hráči na jaře prohlásili, že se vrátili k hraní naplno pouze na nějaký čas. V barvách Gunrunners se však prezentovali sympaticky a pokud by jim Enterprise nabídli ještě lepší podmínky, tak by svůj potenciál mohli rozvíjet o to více.

Záležet bude pouze na tom, jak do týmu zapadne system a jestli Dytorovy individuální dovednosti nebudou chybět. Tento mladý talent se sice vedle o něco více profláknutých jmen, jako je objev minulého roku David 'forsyy' Bílý, prezentoval opravdu parádně, velkou kaňkou byly ale zřejmě interní vztahy, které vyústily v odchod z týmu uprostřed zápasu o třetí místo v 1. Tipsport COOL lize. Pokud se vnitřní neshody tímto opraví, tak může být změna jednoho hráče ve výsledku jen a jen dobrou volbou. Hodně může záležet i na tom, jak bude fungovat realizační tým okolo samotné pětice, protože bývalý kapitán teCkoO by se měl stát jejím analytikem.

Enterprise Esports bude v létě reprezentovat tato sestava:

 Česká republika Matěj 'twist' Petráš
 Česká republika David 'forsyy' Bílý
 Slovensko Dávid 'xperrience' Červenec
 Slovensko Lukáš 'lucasp' Pócsik
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.