Přejít k hlavnímu obsahu

Jak chystá prožít vánoční svátky jeden z nejúspěšnějších slovenských hráčů historie?

20. 12. 2019 | 18:52 Counter-Strike 2
Martin 'STYKO' Styk si v letech 2013 a 2014 připsal dva české mistrovské tituly, podstatně více úspěchů ale posbíral v zahraničí. Z hlediska vyhraných prize money je v historickém žebříčku před ním pouze GuardiaN, ačkoliv má STYKO před sebou ještě dlouhé roky aktivního hraní. Jak se chystá čerpat energii na novou sezónu?
Martin "STYKO" Styk
Martin "STYKO" Styk

Vánoční svátky. Každý si pod tímto pojmem představí něco jiného. Někdo zasloužený klid, pohodu a hrnek se svařákem, někdo naopak každoroční shon a chybějící inspiraci k výběru dárků. Abychom zjistili, jak to s Vánocemi mají významné osobnosti česko-slovenské herní scény, sestavili jsme "vánoční desatero". Deset otázek, týkajících se všeho, co vás jen ohledně tohoto období mohou napadnout. Postupně vám představíme odpovědi všech osobností, které jsme vyzpovídali. Jako první tu je tedy zmíněný STYKO.

1. Dárky

S darčekmi je to ťažké, niektoré dokážem nakúpiť už aj v lete, pre par ludí nakupujem 23. v tlačenici, ale podstatné je, že každý vždy dostane, čo si želal. Ešte sa mi nestalo, aby bol niekto sklamaný z darčeku, alebo sa mi to len nepovedal.

2. Předvánoční shon

Predvianočný zhon vôbec nepociťujem, pretože som v rovnakom zhone ako cely rok. Nič nestíham, všetko si odkladám a modlím sa, aby to niekto spravil za mňa. Koláče by som nepiekol, na to mám svoj byt príliš rád a nechcem, aby celá bytovka ostala na Vianoce na ulici, lebo nejaký kretén spálil päť poschodí.

Martin "STYKO" Styk

3. Stromek a vánoční výzdoba

Keby bolo na mne, nemám doma ani jednu výzdobu, ani jeden kvet a už vôbec nie vianočný stromček. Ale keďže ja som nič podobné nikdy nechcel a moja priateľka chcela veľmi stromček, tak sme spravili kompromis a kúpili sme stromček aj s výzdobou. Ja som sa tej výzdoby ani nedotkol, takže všetko je v réžii priateľky.

4. Zvyky a tradice

Po prvýkrát idem zažiť štedrovečernú večeru len s priateľkou, v kľude a sami. Sami si navaríme a aj zjeme. Zvyky, ktoré budeme robiť, je prekrajovanie jablka, peniaz pod obrus, na úvod samozrejme cesnak a oblátka s medom. Pravidlo mame, že od stola počas celej večere nikto nesme vstať a odísť.

5. Svátky vánoční

Určite si to voľno chcem užiť takým štýlom, že budem ležať a jesť dobré jedlo. Ale keď už sú tie Vianoce, patrilo by sa aj navštíviť rodinu, tak to obehám pomedzi sviatky, aby sa nepovedalo, že som zlý syn/brat/vnuk.

6. Štědrý den

Keďže budeme prvýkrát variť večeru sami, tak budeme asi od rana pripravovať jedlo. Ako to dopadne, to netušíme, obaja sme takí amatérski kuchári s priateľkou, možno o 17 večer otvoríme bistro.sk a objednáme pizzu alebo sushi, podľa toho, či to bude vôbec jedlé.

Martin "STYKO" Styk

7. Zimní sporty

Nie, športy vôbec. Ešte si zlomím ruku a ukončím kariéru. Tomu sa vyhýbam.

8. Novoroční plány

Hneď po Novom roku mám v podstate prípravu na novú sezónu. Vycestujeme už pár dní po Novom roku na bootcamp do Švédska, kde sa budeme pripravovať na 2020 a hrať kvalifikácie na rôzne turnaje. Takže pracovné plány...

9. Předsevzetí

Absolútne žiadne predsavzatia si nedávam. Ak chcem niečo zmeniť na svojom živote, nepotrebujem nový rok, aby som to zmenil. Ale fakt by som sa chcel naučiť prestať si obhrýzať nechty. To sa mi nedarí už dva roky, ale holt kariéra v CS:GO je stresujúca, takže keď musíš, tak musíš.

10. Silvestr

Na Silvestra sa plánujem nepohnúť z domu. Pozrieme s frajerkou Netflix a dáme chill pri nejakom šampanskom a jedle, ktoré nám po sviatkoch nabalí rodina. Takže sa budeme priživovať a keď utíchne ohňostroj, pekne sa pôjdeme vyspať. Už som starý na tie party novoročné...

Štítky: Vánoce, styko
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.