Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dopadl NestStory Cup

29. 8. 2018 | 14:57 StarCraft 2
NestStory Cup je za námi, známe vítěze i poražené, víme, kdo je MVP turnaje, ale také kdo vyhrál v pokeru. A některé z těchto informací se dočtete právě zde!
netstory cup
netstory cup

NestStory Cup je za námi, známe vítěze i poražené, víme, kdo je MVP turnaje, ale také kdo vyhrál v pokeru. A některé z těchto informací se dočtete právě zde!

 

Pojďme začít tím, jak vše začalo. Začátek je totiž většinou dobré místo, kde začít. Tedy pokud nejsme ve filmu od Tarantina nebo Nolana. Nejme, započněme. První jiskřička, ze které nakonec vzešel nápad na uskutečnění celého NestStory Cupu, se zrodila v hlavě českého Protosského mistra Headhuntera. Formu a tvar ji následně dala moje maličkost a po uplynutí několika měsíců se v Nestu v severních Čechách sjelo pět legendárních streamerů, šestnáctka hráčů a několik dalších zvědavců.

Nebyla by to SC2 akce, kdyby vše neprobíhalo pod taktovkou Lukáše „Jumpa“ Vobeckého, kterému patří obrovský dík za to, jak se o všechny staral a pomohl opravdu všude, kde mohl. Další legendy na sebe nenechaly dlouho čekat, a na místo se začali sjíždět první hráči a kapitáni už ve čtvrtek večer. Následovala spousta příprav a instalování, testování streamu, zvuku, osvětlení. Vše až do pátku, kdy byl oficiální start naplánován na čtvrtou hodinu. Některé legendy na sebe však čekat nechaly celkem dlouho, proto první selekce skupin probíhala bez přítomnosti jednoho z kapitánů – Wriese a dalšího kapitána Spectera jsem byl dokonce nucen nahradit sebou samým. Pokud se chcete na záznam podívat bez spoilerů, dál nečtěte ani nekoukejte na obrázky.

NSC

Vše začalo divokým „špinavým“ all-killem Kalfofců v podání Wriesova Mattzoura. Ten sice musel být jednou oživen, ale jinak nemilosrdně seslal Kalfův tým do zapomnění Loosers Bracketu. Následovalo to stejné v bratrovražedném souboji Murdoca a Tučňáka, kde, tentokrát již čistý, all-kill pro Tučňáka zajistil Lumpas. Murdoc tímto přišel o pozici ve Winners Bracketu, získal však přezdívku pro svůj tým Bahňáků.

Následující zápas měl přinést něco, co nikdo nečekal. Souboj na ostří nože, do poslední mapy. Boj mezi Wriesovým a Tučňákovým týmem byl neuvěřitelný, někteří říkali, že jsme přeběhli finále a tuto sérii jsme si měli nechat na poslední den… nikdo tehdy ještě nevěděl, co se bude dít dál.

Pokračovalo se soubojem špinavců. Kalfova „Elita“ nastoupila proti Murdocovým Bahňákům v souboji o čest a také o to, kdo si dál v turnaji již nezahraje. Po litém boji slavili úspěch neustále se zlepšující Bahňáci, které však čekal zápas proti Wriesovi. Vstup do zápasu Bahňákům nevyšel, ale postupně se jim dařilo zabití svých hráčů Wriesovi oplácet. Poté, co poprvé padl Ladabaz, Mattzour, Veriol i Rikytan, Murdoc začal všem na potkání vyprávět příhody od outsiderech, o tom, jak ti nejsilnější se dokáží odrazit ode dna, o Pheonixovi, který povstal ze svého popela a o Českém národním hokejovém týmu na mistrovství ve Vídni v roce 2005. Nakonec měla o postupujícím rozhodnout jediná mapa. Murdoc nedopadl jako hokejky v roce 2005, ale jako kopačky o rok dřív na EURU. Po úžasné jízdě jej zastavil stříbrný gól Řecka v prodloužení, Devilův nevydařený all-in proti Mattzourovi v rozhodující mapě.

Šlo se na finále. Poslední zápas dne. Tučňákovci proti Wriesovcům. Vše začalo velmi dobře pro Wriese, jehož týmu se podařilo vyhrát v prvních mapách pro své hráče všechny extra životy. Následovala další obrovská bitva, ve které svůj um ukázali všichni hráči obou týmů. Rána za ránou, direct za directem. Spanilou jízdou za Tučňáky jako poslední žijící hráč vše do závěru našeho turnaje přivedl Lumpas. Rozhodovat se mělo opět na poslední mapě… Jak vše dopadlo, doporučuji shlédnout ze záznamu.

Vyjádření pořadatele, tedy mne:

Turnaj splnil to, co bylo od počátku cílem. Spojit domáckou atmosféru se skvělým Starcraftem. Obrovské díky patří všem, kteří přijeli a turnaje se zúčastnili. Musím vypíchnout především Murdoca, bez jehož organizační pomoci by vše bylo mnohem hektičtější, Spectra, bez jehož grafických schopností by vše bylo mnohem škaredší, již zmíněného Jumpa a všechny, kteří se podíleli na streamu a přípravách. Samozřejmě obrovský dík patří také všem divákům, kteří s námi celý víkend prožili.

Myslím, že se ukázalo, že jsme stále velice silná komunita, a že podobné akce se dělat vyplatí. Takže zase za rok u NestStory Cupu 2019.