Přejít k hlavnímu obsahu

Jak to na Štědrý večer vypadá u česko-slovenských progamerů?

24. 12. 2018 | 22:00 Všechny hry
Štědrý večer nastal a nejen koledy, stromeček a dárky přichystal. Po vzoru PLAYzone týmu a domácích cosplayerů vám přinášíme náhled i do zvyků a tradic několika česko-slovenských gamerů, kteří si i dnes našli čas na pár slov o tom, co pro ně znamenají Vánoce.
SpajKK
SpajKK
Zdroj: Zdroj

Daniel "PoweR" Strmiska

Vánoce podruhé slavíme sami doma s přítelkyní, naším morčátkem a sbírkou bronzů z MČR. Jinak Vánoce pro mě znamenají domácí pohodu, dobré jídlo, procházky, spoustu návštěv příbuzných a minimum času na gaming. Ještěže je offseason. laugh
 

Daniel "PoweR" Strmiska

Jan “Heki” Karel

Mno, na Vánoce se nás sejde tak 10-12 každý rok, vaří babička hlavně, máme kapra pro tradicionalisty, krůtí řízky pro ty, co nejí ryby a pak grilovaný celer pro vegetariány a hlavně její vyhlášený bramborový salát. Dárků se sejde hodně, vzhledem k počtům a ještě tam nechávají v průběhu víkendu další známí atp. Stromek velikostí odpovídá počtu zúčastněných, tradice, jako pouštění lodiček nebo tak, to jen občas, když si na to někdo vzpomene a chce to dělat, ale nějak zásadně na tom nelpíme. Většinou odpoledne jdeme do lesa na nadílku (krmení) zvířátkům, to většinou dodržíme, ale hlavní je to, se všichni sejít.

Jan “Heki” Karel
Jan “Heki” Karel

Martin "spajKK" Beneš

Čas Vánoc je pro mě čas klidu, pohody, vůně cukroví, praskání dřeva v krbu a hlavně společného setkání s rodinou. Když jsme byli společně s mými dvěma staršími bratry mladší, tak jsme dodržovali tradice, jako je pouštění lodiček se svíčky, rozkrajování jablek, zlaté prasátko aj. Nejkrásnější dárek pod stromečkem je pro mě rodina, která se společně se mnou zde každý rok sejde. Proto přeji všem šťastné a veselé Vánoce s lidmi, na kterých Vám záleží a do nového roku Vám chci popřát, aby jste mohli v životě dělat to, co vás naplňuje a dělá štastnými!

Martin "spajKK" Beneš

Tomáš "teCkoO" Koširer

Vianoce pre mňa znamenajú najhektickejšie obdobie v roku, ľudom začne šibať,  mesto je preplnené a každý sa ponáhľa. No má to svoj účel lebo každý chce potešiť svojich blízkych. Pre mňa sú Vianoce čas pokoja ktorý trávim so svojou rodinou, konečne človek vypne a nerieši nič. Naše zvyky sú klasické nakoľko sme veriaca rodina. Na obed máme rybaciu polievku, k večeri máme kapra s majonézovým šalátom, samozrejme sa pred a po večeri spolu pomodlíme. Následne rozbaľujeme darčeky. Nakoľko už mám svoj vek tak darčeky sú ta posledná vec na ktorej mi zaleží čo dostanem no snažím sa vyčariť svojej rodine vždy úsmev tým čo im darujem ja. Ako som písal mám už svoj vek a moje darčeky bývajú skoro vždy rovnaké, dostanem peniažky nech si kúpim čo potrebujem pretože rodičia už logicky mi nebudú kupovať niečo čo by som nechcel a k tomu dostanem pár drobností ako sú ponožky a hygienické veci. Ďalší deň vyrážame k otcovej rodine kde sa stretneme kompletne celá jeho strana rodiny a užívame si to kedže veľa týchto príležitostí nie je kde sme všetci pokope, samozrejme zvykne sa aj dačo vypiť. A deň na to zase mamkina strana rodiny. Takže si myslím, že naše Vianoce sú super a plnia svoj účel byť s najbližšími. Pár dní máme zničený žalúdok a potom príde Silvester kde sa snažím byť už s priateľmi niekde na chate alebo tak.

Chcel by som všetkým popriať krásne prežitie Vianoc v kruhu tých, na ktorých vám záleží a len to  najlepšie do nového roku

Tomáš "teCkoO" Koširer
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.