Přejít k hlavnímu obsahu

Jak probíhalo Magic Pro Tour 25th Anniversary?

8. 8. 2018 | 15:12 Všechny hry
Magic The Gathering oslavil již 25. narozeniny. A samozřejmě nechyběl speciální event! Jak se vše odehrálo?Hra, ze které vychází nejspíše nejpopulárnější karetní hra současnosti, Hearthstone, oslavila již neuvěřitelných 25 let existence. K tomuto výročí se samozřejmě konala také speciální akce – ti nejlepší hráči Magic The Gathering a vybrané osobnosti karetní scény, se sjeli do Minneapolis, aby si nejen zahráli, ale především se pobavili. 
Výchozí obrázek

Magic The Gathering oslavil již 25. narozeniny. A samozřejmě nechyběl speciální event! Jak se vše odehrálo?

Hra, ze které vychází nejspíše nejpopulárnější karetní hra současnosti, Hearthstone, oslavila již neuvěřitelných 25 let existence. K tomuto výročí se samozřejmě konala také speciální akce – ti nejlepší hráči Magic The Gathering a vybrané osobnosti karetní scény, se sjeli do Minneapolis, aby si nejen zahráli, ale především se pobavili. 

Hlavní program, turnaj s názvem Pro Tour 25th Anniversary. O co šlo? Tříčlenné týmy, ve kterých hrál i nespočet Čechů a Slováků (mj. třeba populární HS streamer, StanCifka), na sebe narazily na úvod ve čtrnácti kolech, po kterých na nás čekala skvělá zpráva – tým ve složení Utter-Leyton – Stark – Jůza, za který hrál i český karbaník Martin Jůza, skončil na druhém místě, které jim zajistilo spot v semifinále. I v něm to Martinovi a spol. vyšlo a před nimi stálo už jen finále. Tam na ně ale čekalo trio Wu – Hull – Orange a to již bylo nad jejich síly. Druhé místo spolu s 24 000 $ a 18 Pro body pro každého hráče jim už ale nikdo nesebere.

To ale nebylo všechno, mimo toho probíhal také turnaj Silver Showcase. Exhibiční Rochester Draf, hraný se třemi boostery Bety a po jednom boosteru Arabian Nights, Antiquities a Legends (všechny otevřené karty putovaly do charitativních aukcí), přivítal osmičku pozvaných hráčů. A ani mezi nimi nechyběl StanCifka! Podobně jako Martin Jůza i Standa to dotáhnul do finále – v něm na něj čekal další Hearthstone hráč, Amaz. A Standa nakonec bral zlato! Turnaj se tedy českému Magicu podařil a to je více než dobře. A kdo ví, třeba se za další čtvrt století hráči znovu sejdou a Martin Jůza si to zlato na jubilejním eventu připíše!

Štítky: Stancifka
miluju videohry a hlavně ligu legend