Přejít k hlavnímu obsahu

Jak rozpálit soupeře doběla? HAVU proti Syman předvedli velký comeback díky strategii 5 AWP

16. 2. 2020 | 11:29 Counter-Strike 2
Ve čtvrtém kole spodního pavouka uzavřené kvalifikace evropského regionu do ligy FLASHPOINT se v sobotu proti sobě postavily týmy HAVU Gaming a Syman Gaming. První jmenovaný vyhrál první mapu, ale na té druhé jasně prohrával a vše vypadalo, že půjde do závěrečné třetí. Poté však ze zoufalství promluvila netradiční taktika.
4x AWP
4x AWP

Psal se stav 14:5 pro tým Syman Gaming, jehož hráči chtěli Mirage za T stranu ukončit. Po tomhle kole ale HAVU do svého arzenálu získali první AWP a dokoupili druhé. Totéž zopakovali ještě jednou a dostali se už na počet čtyř. Když zjistili, že to na soupeře funguje, tak pro většinu kol zbytku strany se snažili hrát s kompletním týmem plným AWP a Autosniperek. V n0rb3r7ovi už to po snížení na 14:13 začalo bublat tak, že svůj tilt dal soupeři najevo i do all chatu: „Opravdu je to zábava hrát s 5 AWP?“ Finové jsou ale gentlemani, a tak i když jedno kolo prohráli a šlo se maximálně do prodloužení, snížili počet odstřelovač na 4 a raději využili soupeřovo SG 553.

Když se podíváte na graf hodnoty vybavení vítězných týmů, průměr 7000 až 8000 na hráče je opravdu solidní.

Money usage

Prodloužení HAVU začali opět s 5 AWP, hned v prvním kole ale po nekonečné předchozí straně soupeř recept našel a nakonec se šlo i do druhého prodloužení. Tam už Finům stačily 3-4 odstřelovačky na to, aby zakončili senzační comeback z deficitu 5:14. Celý příběh plný soli na straně celku z CIS regionu uzavřel opět n0rb3r7, který svoji nevoli s volbou strategie finského soupeře propálil i po zápase na Twitteru. Tato taktika, která vznikla nejspíše čistě ze zoufalství, tak zasáhla slabé místo soupeře, který se nedokázal svými taktikami adaptovat, a to se očividně podepsalo i na psychice. Jak však n0rb3r7 píše, nebojte se tuto strategii využít na matchmakingu!

Hodné respektu je naopak to, že v řadách HAVU se s AWP dokázal individuálně ukázat naprosto každý.

n0rb3r7
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: HAVU, Syman Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.