Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se bránit proti pavoukům na ladderu? Zkuste Vladimira

7. 2. 2020 | 13:55 Legends of Runeterra
Od rozjedu Legends of Runeterra je climb na ladderu již v plném proudu, ovšem rozmohl se nám tady takový nešvar – pavouci. Jak se zbavit teroru ze strany tohoto až moc frekventovaného balíku? Někdejší hearthstonová hvězda a streamer, StrifeCro, nám před nedávnem předvedl jeho unikátní balík točící se kolem Vladimira a Brauma.
Vladimir_nahled
Vladimir_nahled

Hra je stále nová a pořád narážíme na nové decky, synergie a různé kombinace karet, které jsme dosud neviděli. Nedá se s jistotou prohlásit, že by již existovala nějaká ustálená meta, ale některé balíky se začínají na ladderu pomalu a jistě opakovat. Žádnou výjimkou nejsou tedy ani populární pavouci, kteří se točí kolem šampionky Elise a agresivního stylu hraní. Deck je natolik silný, že jeho verzi použila i česká hvězda, Mikuláš 'Pokrovac' Dio, při svém climbu do Masteru.

Není proto divu, že balík už některým hráčům začíná lézt na nervy. Objevují se nové kombinace balíků zaměřené právě na to, aby odolaly neúprosnému náporu pavoučí armády a jednu takovou možnost nám ukázal i americký streamer StrifeCro. Při svém vysílání zkoušel vlastní unikátní Midrange balík centrovaný kolem Brauma a hlavně Vladimira, který je často považován za jednoho z těch horších šampionů. Ač toto kombo nefungovalo proti všem protivníkům, kde Vladimir exceloval, bylo právě proti pavoukům a dalším aggro deckům.

StrifeCro_Vladimir

A jak vlastně balík funguje? Spadá do kategorie Midrange, tudíž není přemrštěně agresivní a ani moc pomalý – zkrátka tak akorát. Cílem je získat kontrolu na boardu už v rané fázi hry, aby se mohlo v mid-game přejít do útočné fáze, kde hrajou největší roli středně drazí minioni a kouzla, a to vše za účelem zničení protivníka ještě dříve, než se dostane do late game. Silným aspektem je vyvážená křivka karet a potenciál clearovat followery svého protivníka pomocí dobrých tradů a kouzel.

Zmíněný balík benefituje právě z agresivity a malé křivky svého oponenta. Disponuje schopností vydržet protivníkův nápor a zároveň buffovat své karty, až ho eventuálně přetlačit. Kromě různých boostů ze strany Frejlordu jsou v balíku použiti převážně noxijští followeři, kteří mají prospěch z utrpěného poškození, takže se nebojte schytat nějakou tu ránu!

Štítky: StrifeCro