Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se Elon Musk stal úspěšným miliardářem? Vše začalo hraním videoher!

28. 11. 2020 | 14:24 Všechny hry
Videohry nejsou ani zdaleka pouhým prostředkem pro zahnání nudy, ale naopak z nich pramení spoustu benefitů, což dokazují i nejrůznější studie. Koho by však zajímal konkrétnější příklad, určitě rád uslyší, že právě videohry byly začátkem úspěšné cesty miliardáře Elona Muska.
Elon Musk
Elon Musk

Kdo by neznal Elona Muska, zakladatele SpaceX a Tesly, jehož obrovská cesta za úspěchem začala pravděpodobně tam, kde by to jen málokdo čekal. Při jeho zmínce si jej již nikdo pravděpodobně nevybaví jako programátora, ale spíše zkušeného obchodního magnáta a druhého nejbohatšího člověka na světě. Ovšem jeho úspěch odstartovalo právě programování, ke kterému se dostal díky hraní videoher, jež v jeho životě odehrály významnou roli. V podstatě mu právě hry vydláždily cestu ke slávě a bohatství.

Ohraný stereotyp, že videohry na člověka působí pouze negativně, už se snad pomalu vytrácí a naopak dostávají více prostoru studie, které dokazují pravý opak. Kdo by však stále váhal, může si za příklad vzít právě Muskův příběh a jeho pohled na počítačové hry, které jsou, dle jeho vlastních slov, neuvěřitelně poutavé a přiměly ho na sobě pracovat, naučit se programovat a vytvořit tak jeho vlastní dílo.

Elon Musk

Vše začalo, když Elonovi bylo teprve deset let a jeho táta ho vzal z Jižní Afriky na cestu do Spojených států. Na hotelu mu ukázal kouzlo arkádovek, což ho jako malého kluka úplně okouzlilo a zároveň inspirovalo k jeho budoucí kariéře. Nadšený Elon se nejprve naučil kódovat v programovacím jazyce BASIC a už ve dvanácti letech představil svou úplně první počítačovou hru, kterou prodal Blastaru za 500 dolarů.

Úspěch Elona nakopl a započal jeho cestu, na které jen exceloval a přišel si tak na ohromné množství peněz. Spousta finančních prostředků mu umožnila dále expandovat, což vedlo ke spoluzaložení X.com, nynějšího PayPalu, jež v roce 2002 prodal na eBayi za 1.5 miliardy dolarů. V současnosti však hlavně na veřejnosti vyniká díky vesmírným projektům a elektrickým automobilům. Ani on sám pravděpodobně nikdy nečekal, že ho právě videohry zavedou až sem.

Zdroj: esportz.in
Štítky: Elon Musk