Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si na Datart EXPO Fortnite Cupu věří Orinn?

16. 10. 2018 | 15:30 Fortnite
Čtvrtým pozvaným influencerem Datart EXPO Fortnite Cupu se stal známý streamer Orinn. Jak vidí svoje šance nebo kompetitivní scénu ve Fortnite obecně? To a mnohem více v našem rozhovoru!
Datart EXPO Fortnite Cup – Orinn
Datart EXPO Fortnite Cup – Orinn

Jak ses dostal k Fortnite? Čím tě hra zaujala, že jsi ji začal aktivně hrát?

Ke hře jsem se dostal přes H1Z1, hru, kterou jsem kdysi hrával na poloprofesionální úrovni za team Revital Gaming. Vždy jsem po H1Z1 hledal nějaké odreagování a upuštění páry. To mi zprvu nabídl právě Fortnite, kde se mi postupně víc a víc začaly líbit outplay mechaniky skrz stavění, editing a nejrůznější jiné vychytávky. Nakonec jsem se rozhodl opustit kompletně H1Z1 a začít se věnovat Fortnite, protože jsem viděl, že tahle hra mě naplňuje o poznání víc.

Co tě v tuto chvíli na Fortnite nejvíce baví a co by jsi naopak změnil k lepšímu?

Momentálně mě na Fortnite nejvíce baví trénování s týmem a kompetitivní hraní, což zahrnuje Fortnite Pro League, custom matche proti jiným týmům a podobné. Celkově by mě už public games tolik nebavily, ale skrz stream je to furt skvělou náplní dne. Co bych na hře určitě změnil je momentální „meta“. Vzít do ruky leckteré SMG a držet levé tlačítko myši mi vážně nepřijde jako nijak zábavné ani skillful.

Datart EXPO Fortnite Cup – Orinn

Jaký máš názor na nejnovější Season 6? Líbí se ti novinky?

Nejnovější sezóna mě mile překvapila, za což jsem vážně rád. Battle Pass po delší době zase stojí za to. Odstranění C4 ze hry udělalo z kompetitivních endzone situací něco více hratelného. Zprvu jsem byl dost skeptický, co se nových Shadow Stones týče, ale jejich používání má svoje pro a proti, a proto si myslím, že to bude docela v pohodě zpestření hry. Doufám, že někdy v nadcházející době této sezóny se nějak pořeší výše zmíněná SMG meta a pak to budu hodnotit jako druhou nejlepší sezónu, hned po té druhé.

V jakém stavu se momentálně nachází kompetitivní scéna? Máš pocit, že se Fortnite ubírá tím správným směrem?

Progaming komunita Fortnite je jedna z nejvíc friendly komunit, co jsem kdy viděl. Rád bych se do takové komunity jednou dostal a poznal některé její členy osobně. Co se týče Fortnite a jeho směru, tak je tu vždy něco, co bude super pro competitive, a něco, co bude super pro casual hráče. Epic Games se v jistém smyslu dost snaží poslouchat pro hráče z komunity a dle toho hru upravovat. Na druhou stranu musí vyhovět i casual hráčům a udržet si je, proto ty nejrůznější blbiny s kostkou a podobně. 

Jaká byla tvoje reakce po oznámení první domácí Fortnite LANky? Bude to pro lokální komunitu ten správný odrazový můstek?

První zmínka o Datart EXPO Fortnite Cupu mě hrozně mile potěšila. Už dlouhou dobu jsme s klukama řešili, jak by bylo skvělé, kdyby u nás nějaká lanka byla. Myslím si, že pro CZSK Fortnite komunitu tahle lanka znamená hrozně moc a doufám, že to odpálí nějakou novou éru CZSK lanek, kde se budu moc pravidelně potkávat s nejlepšími z naší komunity. A právě u domácí komunity si myslím, že je na to dost připravená. Docela mile mě překvapilo, že tu máme vážně dost lidí, kteří hru ovládají na vysoké úrovni a mají potenciál to dotáhnout daleko. Přesně kvůli takovým lidem si myslím, že na to jako komunita jsme připraveni a máme co nabídnout.

Jaké jsou tvé hlavní cíle jednoho z pozvaných hráčů na Datart EXPO Fortnite Cup? Koho vnímáš jako největší konkurenci?

Mé cíle jsou dost jednoduché, předvést to nejlepší, co ve mně je, a odnést si první místo. Zábava je samozřejmě také důležitým faktorem, ale já jsem soutěživý typ a nerad prohrávám, ostatně jako každý. Největší konkurencí pro mě s Pekashim asi bude druhá polovička mého současného týmu, tedy FritoL s Fugiasem. Uvidíme, co hráči z kvalifikací, třeba ještě naše komunita skrývá nadané a dosud neznámé hráče.

Chtěl bys na závěr něco vzkázat, fanouškům nebo čtenářům?

Díky moc za rozhovor a možnost si takhle pokecat. Doufám, že se s většinou čtenářů uvidím přímo na Fortnite Cupu a pokecáme. Díky za přečtení a váš čas.

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.