Přejít k hlavnímu obsahu

Jak technologie DLSS mění gaming?

27. 5. 2020 | 08:00 Všechny hry
V minulém článku jsme se detailněji podívali na technologii RTX. Dnes se zaměříme na další vychytávku od společnosti Nvidia, konkrétně DLSS.
Výchozí obrázek

Deep Learning Super Sampling 2.0 (DLSS 2.0) je technologie umožňující vaší grafické kartě z řady RTX využívat svůj potenciál naplno. Její speciálně vyhrazená jádra grafického procesoru Tensor jsou schopná díky umělé inteligenci zvýšit kvalitu obrazu i frekvenci snímků. Vaše hraní ještě nikdy nebylo na tak vysoké úrovni!

Kde však nalezneme rozdíly oproti původní technologii DLSS? Je to hlavně univerzálnost, co dělá z DLSS 2.0 přelomový vynález, dříve se DLSS uměla učit pouze v určitých hrách, nyní funguje všude. Znamená to tedy, že se v blízké době dočkáme podpory většiny nových AAA titulů. Zatím je dostupná ve hrách Deliver Us The Moon, Wolfenstein: Youngblood, MechWarrior 5: Mercenaries Control.

DLSS

Grafická stránka her je velmi podstatná, velká část velkých titulů si na ní zakládá a z průměrných her dělá obraz nadprůměrné, z dobrých skvělé a ze skvělých legendární. Právě technologie DLSS dokáže ze stejné grafické karty "vymačkat" podstatně více výkonu a zvýšit vám tak rozlišení či počet FPS. Je to tak další důvod, proč si vybrat grafickou kartu z řady RTX.

Štítky: nVidia