Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vypadá odlehčená verze s názvem PUBG Lite?

28. 1. 2019 | 22:03 PUBG: Battlegrounds
Chtěli byste si vyzkoušet PUBG, ale nemáte úplně nejvýkonnější počítač nebo prostě nechcete za hru platit? Tak právě pro vás je tu hra PUBG Lite!
PUBG Lite
PUBG Lite

Že bitvu Fortnite vs. PUBG vyhrála hra z dílny Epic Games už je docela jasné, Bluehole se ale evidentně nevzdává a přichází s nápadem, který by mohl počet hráčů opět vyrovnat. Mezi hlavní důvody, proč se Fortnite těší větší popularitě, totiž nepatří jen komiksové zpracování, jež hru dělá celkově méně vážnou, či možnost stavět budovy, ale nepochybně i to, že je hra zdarma a má menší nároky na hardware.

A zatímco možnost stavět budovy či grafické zpracování vypadající méně seriózně do PUBG prostě přijít nemůže, s tím zbylým se evidentně něco dělat dá. Bluehole totiž představuje odlehčenou variantou hry, která je nejen zdarma, ale také nevyžaduje nadupané herní mašiny. Jak můžete vyčíst z hardwarových požadavků níže, PUBG Lite rozchodí i starší počítače. Hra ale není odlehčená jen o cenu a grafiku, méně komplikovaná je v ní i nabídka zbraní a další herní aspekty, které klasické Battlegroundy dělají možná až trochu moc složité.

PUBG Lite

PUBG Lite je zatím v testování, které probíhá jen v Thajsku, a jestli hru pustí i do dalších regionů se vývojáři rozhodnou až dle toho, s jakými ohlasy se beta verze setká. My se ho tedy vůbec nemusíme dočkat, a i kdyby testování vyšlo, šance, že se dostane na evropský trh, moc vysoké nejsou. Důvod? I když může spousta lidí vidět v PUBG Lite snahu o ještě větší konkurenci Fortnite, autoři hry tvrdí, že jim jde spíše o to přinést populární battle royale hru i hráčům z těch regionů, kde není úroveň počítačů na valné úrovni.

Na hře pracuje samostatný tým vývojářů, jejichž hlavním úkolem je samozřejmě dostat do hry to nejpodstatnější z klasické varianty a zároveň nezvýšit požadavky na hardware. Ty jsou takto nízké logicky hlavně kvůli ochuzené grafice, což jde na první pohled poznat, i když vývojáři tvrdí, že se na její kvalitě snažili ubírat co nejméně. Hra zkrátka vypadá jako trošku lepší mobilní verze s detailněji zpracovanými texturami a navíc nabízí jen jednu mapu, pro hráče s menším budgetem na nákup her i stavbu samotného stroje jde ale nepochybně o zajímavou možnost vyzkoušet si hru na vlastní kůži. My sami z PUBG Lite nadšením neskáčeme, nápad je to ale bezpochyby dobrý a věříme, že své příznivce by si našel. A kdoví, dostane-li se do celého světa, možná k sobě opravdu zvládne přetáhnout některé hráče z Fortnite.

Zdroj: hexus.net
Štítky: PUBG Lite
miluju videohry a hlavně ligu legend