Přejít k hlavnímu obsahu

Jaký formát nabídne vyvrcholení domácí PUBG sezóny?

24. 9. 2019 | 09:56 PUBG: Battlegrounds
Po odhalení detailů finále Vodafone MČR v CS:GO je na řadě také druhý hlavní titul, u nějž se blíží do svého závěru první celoroční kvalifikační cyklus. Na rozdíl od CS:GO ale v PUBG není na spodních příčkách zatím nic rozhodnuto a v posledních turnajích proběhne ještě tuhý boj o postup.
MČR 2019 v PUBG
MČR 2019 v PUBG

Letošní rok nabídl v online prostředí celkem sedm kvalifikačních sérii, díky kterým měli domácí PUBG hráči jasný program na každý čtvrtek již od začátku března. Kvalifikace se však blíží do svého závěru, minulý týden jsme totiž odstartovali poslední měsíční sérii, která určí finálové složení letošní šestnáctky účastníků.

Nejprve si však popíšeme, jak bude závěr kvalifikačního cyklu probíhat. Po finále poslední turnajové série (10. října) vznikne předfinální podoba pořadí s jasně danými členy všech MČR slotů, po které bude týmům bojujícím o postup zaslán registrační formulář, skrze který bude muset každý nejpozději 15. října 23:59 odeslat svoji soupisku. Do finálního bodování se totiž počítají pouze čtyři hráči, kteří budou uvedeni na soupisce pro účast v Brně. Vzhledem k těsným rozdílům a faktu, že některé týmy mají ve svém slotu vyšší počet hráčů, tohle může složením účastníků finálně zamíchat. Více o těchto náležitostech se dozvíte v oficiálních MČR pravidlech.

Pojďme však už na to hlavní, tedy formát samotného finále. Oproti loňskému roku bude Vodafone MČR v PUBG dvoudenní, všechno odstartuje v sobotu od 10:00 na hlavní stage. Tam se PUBG udrží po dobu osmi her, celkem se jich v sobotu odehraje deset. Také v neděli se začne v 10 hodin dopoledne a druhého mistra ČR poznáme přímo na stage po dalších šesti odehraných mapách. Celkem se tedy mohou hráči těšit na BO16 sérii, jejíž součástmi budou Miramar, Sanhok a s největší porcí Erangelu. Co se týče hraní na stage, tak na ní vždy budou hrát dva vybrané a odsouhlasené týmy, o pořádnou porci akce tak pro diváky v hledišti nebude nouze. Na ostatní celky čeká hráčská zóna s MČR sestavami, kam může každý přijít fandit do blízkosti několika metrů.

Celá akce Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách proběhne o víkendu 8. až 10. listopadu na výstavišti Veletrhy Brno. Vstupenky několika zážitkových kategorií jsou v prodeji na stránkách mcrpc.cz.

MČR 2019
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.