Přejít k hlavnímu obsahu

James Banks o špatné zkušenosti s BBC News

18. 4. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Esportový moderátor, komentátor, manažer a žurnalista James Banks odhalil jeho špatnou zkušenost s BBC News, kterou zažil poté, co získal cenu za nejlepšího moderátora na Women in Games (WIGJ) Esport Awards 2018.
James Bank
James Bank

V podcastu pro The Minds of Media se James Bank velmi rozzuřil a vyjádřil se k jeho špatné zkušenosti s BBC News – největší organizaci zabývající se vysíláním zpráv na světě. BBC napsalo článek proti Jamesovi, který měl velký dopad na jeho psychiku. Proto se rozhodl, že tento článek rozebere a uvede vše na pravou míru. Velká část článku je totiž zavádějící a mohla by poškodit jeho jméno.

Vše začalo v časech Counter Strike 1.6, kdy byl manažerem ženského týmu, který neměl žádné finance. James ale postupem času získal spoustu sponzorů, díky kterým se hráčky tohoto týmu staly profesionálními. To uvedl jako jeden z důvodů, proč se účastnil Women in Games Esport Awards 2018. Nejdříve však BBC zavítalo na jeho twitter, kde se James rozepsal o mix-týmech, což v herní komunitě znamená tým, který je složený z náhodných hráčů nehrajících vyloženě týmově. BBC si slovo "mixed" vzalo po svém a prezentovala to jako jeden z útoků proti ženám. Nebyl to však jediný tweet, který tato společnost otočila proti Jamesovi. Druhý byl napsaný v roce 2012. James uvedl, že to byl špatný tweet, která napsal, když byl ještě dítě. Napsal ho, když se vrátil ze Švédska a chtěl tím říct, že se vrátil domů a že se snížila ženská úroveň. Pokračoval ale přiznáním, že to byla hloupost, ale že to nic nemění na tom, že už je to dost staré na to, aby to BBC prezentovalo proti jeho jménu. Tweet vypadal následovně:

Tweet Jamese

I přes to, že mu každý tleskal, když si přebíral svoji cenu za posunutí ženského gamingu kupředu, to BBC otočilo proti němu a podalo to jako vítězství muže, který píše tweety zaměřené právě proti ženám. Dále v podcastu poukazoval na další články od BBC o ženském gamingu, ve kterých jsou všechny významy slov zkreslené, jen aby vytvořili kontent se zajímavým clickbaitem.

Štítky: James Banks