Přejít k hlavnímu obsahu

JamesBony28 z FC Viktorie Plzeň je šampionem iSport Ligy

3. 11. 2019 | 16:46 EA SPORTS FC 24
Pražské multikino CineStar Anděl hostilo v sobotu 2. listopadu vyvrcholení celé sezóny iSport Ligy. Na superfinále se kvalifikovalo pouze šestnáct nejlepších hráčů, mezi kterými nechyběly ani největší domácí hvězdy.
iSport Liga
iSport Liga

UPDATE | 3. listopadu: Velkolepé finále je za námi a pro mnohé je šampionem nečekané jméno. JamesBony28 (FCVP) a Caster (1905) byli v nejdominantnějšími hráči skupinové fáze, odkud jako jediní postoupili s čistým štítem. Těsně se s turnajem naopak rozloučili TheJohny, Huhnak nebo TheJohny. V následném čtvrtfinále uspěli ve třech případech vítězové skupin, jako jediný ukončil své působení Emerickson. Kromě něj zde vypadl také zkušený RIIJK. V semifinále už se začal krájet chleba. Prvním finalistou se po dvou výhrách nad Dalasem stal JamesBony28, který tak čekal, zdali jej doplní parťák z Viktorky T9Laky. Ten bohužel nestačil na Castera, který po dvou těsných sériích tedy postoupil do finále o parádních 100 tisíc korun. Závěrečná bitva byla opět napínavá a hrály se tři zápasy. Bony ale dokonale pomstil Lakyho a připisuje si nejcennější vítězství své kariéry.

iSport Liga: SUPERFINÁLE
MČR 2019

Kvalifikační cyklus byl opravdu dlouhý a napínavý, tento víkend však bude celé klání uzavřeno. Z původního šestnáctičlenného složení se bohužel omluvili W3nci a Doli2000, které na poslední chvíli nahradili SkillMachine16 a TheJohny. Ani to ale na kvalitě superfinále neubere. Všechno odstartuje skupinovou fází po čtyřech hráčích, kam byli účastníci rozlosováni ve středečním vysílání. Při takové nahuštěnosti elitních domácích hráčů ale vesměs ani nezáleží na tom, jakou skupinu kdo vyfasoval. Projít do play-off může pouze polovina.

Neúprosný však bude i samotný pavouk ve formátu Single Elimination, kde jedna prohra bude znamenat konec nadějí na titul i na snové odměny. Ty dosahují celkové výše 146 tisíc korun hotovosti a dalších desítek tisíc korun v benefitech partnerů. Skok mezi ohodnocením prvního místa a zbytku pole je opravdu propastný, takže kromě prestiže a poháru se hraje i o parádní balík peněz. Rozdělení prize poolu vypadá následovně:

  • 1. místo: 100 000 Kč
  • 2. místo: 15 000 Kč
  • 3. místo: 10 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
  • 5. až 8. místo: 2 000 Kč
  • 9. až 16. místo: 1 000 Kč
Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
MSGrozsikobbyRIIJKT9Laky
EmericksonpikejHuhnakDRMi
seronJamesBony28Casterdalas94
brynychoTheJohnySkillMachine16Typci
Štítky: iSport Liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.