Přejít k hlavnímu obsahu

Jankto přivedl do Sampi nového investora, tím se stal český basketbalový reprezentant Balvín

10. 3. 2021 | 13:13 Všechny hry
Zakladatel Jakub Jankto již není jediným vlastníkem esportové organizace Sampi. I když profesionální fotbalista zpočátku o investory nestál, tak se právě s basketbalistou Ondřejem Balvínem domluvil na podmínkách vyhovující oběma stranám. Vzájemnou spolupráci dnes oficiálně představili ve Forbesu.
Ondřej Balvín
Ondřej Balvín
Zdroj: ČBF/Václav Mudra

Ondřej Balvín je profesionálním basketbalistou a také jeden ze strůjců úspěchu českého týmu na světovém šampionátu z roku 2019. 28letý rodák z Ústí nad Labem má vedle toho blízko i k počítačovým a konzolovým hrám, a to již od útlého věku. Jeho hobby by se dalo přirovnat třeba k zakladateli české herní organizaci Sampi, Jakubu Janktovi, proto není náhodou, že se oba nyní dali dohromady a Balvín se stal vůbec prvním investorem týmu. Přesněji řečeno, basketbalista španělského Bilbaa v Sampi získal v týmu menšinový podíl 2,5 %.

„Dnešek je pro nás bezpochyby historický a máme z příchodu investora velkou radost. Je to potvrzení toho, že esport v Česku je dlouhodobě na vzestupu. S Ondřejem máme v plánu náš tým více zviditelnit na našich i jiných platformách, které už brzy odhalíme,“ popisuje Jakub Faul, jednatel & COO organizace Sampi.

„Pro mě je gaming světem, který absolutně miluju. Už odmala jsem byl hrami fascinovaný,“ řekl Balvín, podle jehož slov byl hrami v jednu dobu natolik fascinován, že se stal téměř závislým. V tom mu zabránilo jeho nynější povolání, ale hry dodnes hra na denní bázi, protože jsou pro něj formou relaxu, možností vypnout od stresu a popovídáni si s přáteli. Do esportového odvětví chtěl basketbalista proniknout již delší dobu a možnou investici konzultoval s různými týmy. Nejvíce si ale rozuměl právě se Sampi, týmem dalšího profesionálního sportovce.

Od vstupu do esportu Balvín neočekává milionové obraty, avšak je to pro něj srdcová záležitost a chce spolupracovat s někým, kdo chce něco vybudovat a ne jen rychle nabýt a prodat. „Pro mě je důležité, že se Sampi snaží vychovat hráče, pomoct je posunout dopředu, i když to znamená jít do lepšího týmu, a usiluje o vytvoření rodiny na profesionální úrovni. Neberou to jako práci, do které jste nuceni jít každý den,“ dodává Balvín. A k čemu by měla další z jeho investic přispět? „Moje investované peníze budou využity na propagaci týmu, speciálně na streamery a Youtubery. Chceme, aby nám pomohli získat větší fanouškovskou základnu.“