Přejít k hlavnímu obsahu

Japonští studenti kvůli koronaviru pořádají absolventský obřad v Minecraftu

17. 3. 2020 | 16:28 Všechny hry
Každý se s pandemií koronaviru a s ním spojenou karanténou vypořádává po svém. Ač současná situace, kdy lidé musí většinu dne strávit v pohodlí svých domovů, vypadá jako stvořená pro vášnivé hráče, najdou se i tací, kterým poněkud narušila harmonogram roku. Jak se s těmito nepříjemnostmi vypořádali japonští školáci?
Minecraft Graduation
Minecraft Graduation

Nikdy jsme neměli lepší výmluvu na to zůstat doma u počítače, nebo se zavrtat do gauče ke konzoli. Spousta hráčů v těchto nelehkých časech hledá nějakou radost právě ve videohrách, které jim kromě zábavy také umožňují zůstat ve stálém kontaktu se svými přáteli. Školáci v Japonsku však tento trend vyzdvihli na úplně novou úroveň. Protože jsou japonské školy kvůli karanténě uzavřené už více než dva týdny, začali být zdější absolventi vážně kreativní, aby ukončení studia řádně oslavili.

Poněvadž jsou včetně výuky pozastaveny i všechny slavnostní obřady, rozhodli se tito náruživí hráči, že si takový obřad z vlastní iniciativy vytvoří po svém – a kde, ptáte se? No přeci v Minecraftu! Na videu můžete sledovat, že se na celém ceremoniálu studenti opravdu vyřádili a věnovali se i těm nejmenším detailům. Skvělý nápad, jak se zábavně a kreativně vypořádat s nepříznivou situací.

Štítky: minecraft