Přejít k hlavnímu obsahu

Jdeme na hlavní část ČSL!

7. 11. 2018 | 19:00 StarCraft 2
Skupinová část je za námi. Tvrdé boje o prvenství ve skupině a přímý postup do „vítězné“ části pavouka proběhly. Pojďme se tedy podívat na čtveřici hráčů, která si cestu vyřazovacím pavoukem čtvrté České Starcraft Ligy značně usnadní, ale také na všechny ostatní, kteří se utkají ve spodní části pavouka.
Výchozí obrázek

Jen pro připomenutí, protože nám o ČSL již delší dobu nic nevyšlo, musím zmínit, že celkový prizepool této ligy byl vybrán crowdfundingovým systémem. Vybralo se přes jedenáct tisíc korun, což je naprosto perfektní výsledek. Původně jsem chtěl částku rozdělit na první a druhou sezónu. Několikrát oznámený prizepool na ČSL 4 byl 9000 Kč. Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že veškeré vybrané finance nahrneme už do této sezóny. Jak tedy peníze rozdělíme?

  • První místo: 6000 Kč
  • Druhé místo: 3000 Kč
  • Třetí místo 1500 Kč

Ano, počítáte správně. Do 11 tisíc korun něco málo chybí. Posledních pár stovek jsem se rozhodl věnovat spolu-komentujícímu Ivanovi, který si za svou práci jistě něco zaslouží. Na pivo je potřeba pozvat i Markuse, který dostal ČSL až na Liquipedii.

Tolik k organizaci, teď už se pojďme podívat na samotné skupiny.

Skupina A

Skupina A byla (naštěstí zatím jediné) fiasko z hlediska provozu. Vykročili jsme nešťastně, protože celou skupinu provázely pády b.nettu a problémy s lagy. Nakonec jsme se museli obejít bez dvou zápasů, které se vyřešily pouze papírově a nikoli na virtuálním bojišti. Vítězství si vybojoval Ladabaz, který však musel oba své zápasy vyhrát. A to je dobře! První místa nerozdáváme zadarmo!

Skupina A

Skupina B

Druhá skupina se obešla bez výpadků, takže jsme si užili všech pět zápasů. Ladabaze doplnil ve winners bracketu zástupce Zergů nExt. Perfektní hry však předvedli Keiras i Harpner ve své sérii. Ani jeden z nich však nestačil na Kortyho, který si zaslouženě uzmul druhé místo.

Skupina B

Skupina C

Terranská skupina C, ve které si na jediném Zergovi pošmákli tři Terrani. Robotik však zabojoval a nejednoho soupeře potrápil a Markuse degradoval v 2:0 sérii na poslední místo ve skupině. Nestačil už ale na Mattzoura, který zase nestačil na Rainmakera. Rain tak ve skupině zvítězil a postoupil do turnaje vítězů, kde se však měl utkat s…

Skupina C

Skupina D

BlueCheese! Otázka, která nás provázela v této skupině a bude nás provázet pravděpodobně i zbytek ČSL: Dokáže někdo na CZ/SK scéně porazit BlueCheese? Šanci na to bude mít již zmíněný Rainmaker, protože BlueCheese tuto skupinu vyhrál 4:0. Na druhém místě se umístil jinak skvěle hrající Nolimit. Třetí místo urval Lancel, který sice porazil Fazera, bohužel však dvakrát prohrál s Nolimitem v ZvZ.  

Skupina D

Co je dál? Mrkněte na záznamy skupin a vlastně klidně i kvalifikací na ČSL zde:

A v pátek 9. 11. si v sedm nalaďte stream pavoukové části na Twitchi ProfessionalPenguin!

Štítky: ČSL, starcraft