Přejít k hlavnímu obsahu

Je Nyrf noční můrou domácích Hearthstone hráčů?

5. 9. 2018 | 12:43 Hearthstone
Jiří “Nyrf” Vencovský, Pokémon GO master, lavičkový hráč temných tygrů a hlavně oblíbená osoba mnoha Hearthstone hráčů. To je člověk, který se na scéně vynořil zničehonic a hned si o něm začalo spoustu lidí povídat.
Výchozí obrázek

Jiří “Nyrf” Vencovský, Pokémon GO master, lavičkový hráč temných tygrů a hlavně oblíbená osoba mnoha Hearthstone hráčů. To je člověk, který se na scéně vynořil zničehonic a hned si o něm začalo spoustu lidí povídat.

  • “Bude to nová hvězdná ikona naší scény?”
  • “Ujme se ho jedna z předních českých organizací?”
  • “Bude útočit na přední příčky MČR?”

Spousta takových otázek se honila hlavou nejednomu hráči. Potkávali jste jej na všech možných turnajích. Obtěžoval vás žádostmi o zaslání screenu decků a pak jste kvůli němu ještě čekali v dalším kole na svého oponenta, což nakonec dopadlo tak, že jím Nyrf rozhodně nebyl. Nyní jej zná celá domácí scéna a dokonce dokáže konkurovat některým hráčům. 

Být známý po celé domácí scéně však může být velkým prokletím. Buďto budete vynikat a každý hráč si bude říkat: “Kéž bych byl jako ten vytušený Nyrf, který mě porazí v každém finále.” Potom si můžete říkat: “Je to dobré, mám Nyrfa v prvním kole, takže freewin.” A nebo se vaše jméno začne používat v souvislosti s různými metaforami, což se děje právě Nyrfovi. Pro upřesnění informací, které vám chceme předat, se musíme podívat do daleké minulosti.

Nyrf

Nyrf na offline akci. Foto: Dark Tigers

Psal se rok 2016. Dva přátelské týmy, jejichž jména nebudeme zmiňovat, proto si je nazveme třeba Inside Games a Eclot Gaming, se rozhodly, že poměří síly v přátelském utkání. K tomu byla vytvořena společná konverzace, ve které se řešilo vše okolo utkání. Jak čas plynul a týmy přestaly být přátelské, protože se jeden z týmů rozhodl tomu druhému ukrást klíčové hráče, tak se měnilo i osazenstvo ve společné konverzaci. Později zde byli i hráči z jiných týmů a z chatu se stala jakási VIP záležitost, o které sice tolik lidí neví, ale každý by chtěl být součástí. 

V této konverzaci byl samozřejmě i Nyrf, který byl později vyhozen a zároveň nahrazen jinou osobou, neboť i kulatý stůl v dobách krále Artuše byl doplňován. Z Nyrfa se zde stal pojem, který je používán jako metafora nebo synonymum pro jiná slovní spojení. Zjistili jsme, že za poslední dobu bylo jeho jméno ve zmíněné konverzaci použito jako metafora už sedmdesátkrát a to samozřejmě nemáme přístup k soukromým konverzacím, ale pracujeme na kontaktu se Zuckerbergem.

Pro příklad uvedeme pár slovních spojení, které unikly na veřejnost, abyste sami určili, zda se jedná o noční můru nebo naopak o oblíbenou osobu.

  • “Takže to je jako horší než Nyrf?”
  • “Velká tipovací soutěž! Kdo zdržuje první kolo? Ano, je to Nyrf.”
  • “Faeli je neskutečně konzistentní hráč. Ne, Nyrf je konzistentnější. Kdo jiný vypadl tolikrát v 1. kole?”
  • “Nevzdávej to! Ať se nezvýší šance, že vyhraje Nyrf.”