Přejít k hlavnímu obsahu

To je škoda! Entropiq se na European Development Championship po prohře s GROND nepodívají

25. 3. 2021 | 14:06 Counter-Strike 2
V hlavní části třetí sezóny European Development Championship už máme jedno české zastoupení v podobě SINNERS Esports, tím druhým se mohli stát Entropiq. Pro postup potřebovali třikrát v řadě vyhrát v uzavřené kvalifikaci, hráči v zelenočerném ale hned v úvodním kole podlehli GROND 1:2.
Entropiq vs. GROND
Entropiq vs. GROND
Zdroj: grafika PLAYzone

Po druhém místě na HAL3000 MČR Tour dostali Entropiq jedinečnou možnost ukázat se v Evropě a poměřit síly s týmy ze světové stovky. V prvním kole uzavřené kvalifikace turnaje European Development Championship 3 na ně čekali ruští GROND, kteří nejvíce prosluli netradičními podmínkami na bootcampu se striptérkami.

Rusové si na začátku zvolili mapu, na které porazili Fnatic a jsou si s ní velmi jistí – Train. Naši střelci zvolili očekávaně Dust II, rozhodnout pak mělo Inferno. Train zpočátku nevypadal vůbec zle, Entropiq si na začátku CT strany dokázali uzmout 4 kola, což ale bylo vše vše, na co se zmohli. Ruští hráči jim od stavu 1:4 z jejich pohledu nedali šanci a polovinu zakončili v poměru 10:5. A tlak bohužel nepřestával! Za bránící stranu předvedli GROND výbornou hru, Čechy k ničemu nepouštěli a mapu velmi rychle ukončili za stavu 16:5.

Dust II už byl ale jiný šálek kávy! Hráči okolo in-game leadera Michala "leckr" Kadlíčka hráli parádně, za teroristickou stranu posílali své soky do oslabených nákupů a polovinu zakončili drtivě 12:3. Ve svém náporu pokračovali i nadále a celou mapu opanovali 16:3! Vyzdvihnout můžeme zmiňovaného leckra, kterému zřejmě brzké vstávání sedlo a s K/D 2,5 byl nejvýraznějším mužem této mapy (více najdete v našem Zápasovníku).

Decider v podobě Inferna byl vyrovnaný, napínavý a plný zajímavých momentů – takový, jaký by si nejeden fanoušek Counter-Striku představoval! V první polovině se hra přelévala ze strany na stranu, o krok napřed ale byli hráči GROND, kteří si za bránící stranu připsali 9 bodů. Do druhé poloviny vstupovali hráči Entropiq s velkým odhodláním a touhou postoupit dále. První tři kola sice nezvládli, pak ale dokázali vyhrát plné nákupy a bodový deficit už byl zase jen na 3 bodech. Bohužel, GROND si v následujících kolech dokázali vždy vytvořit výhodu 5v4 a koordinovanými útoky na jednotlivé planty vyhráli důležitá kola a když na tabuli svítil stav 9:15 v neprospěch Entropiq, bylo to už opravdu téměř beznadějné. Michal "leckr" Kadlíček nám sice ještě ukázal svoje dovednosti s brokovnicí, ani to ale nakonec prohře 10:16 nezbránilo.

Entropiq se tak s třetí sezónou European Development Championship loučí již v uzavřené kvalifikaci, ukázali však, že se v Evropě určitě neztratí! Fanoušci česko-slovenského Counter-Striku ale určitě nemusí zoufat, z hlavní části vám díky sázkové kanceláři Tipsport přineseme všechny zápasy české jedničky SINNERS!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.