Přejít k hlavnímu obsahu

Je tady Operace Broken Fang! Přináší šest nových map, retake mód, ping systém a hromadu skinů

4. 12. 2020 | 09:32 Counter-Strike 2
Před malou chvílí přibyla do CS:GO zbrusu nová operace nazvaná Broken Fang. Ta je jedním z nejnabitějších updatů v historii hry CS:GO, přičemž jen jejich výčet se do samotného perexu nevejde. Pojďme se spolu na tuto obrovskou operaci podívat blíže.
OPERATION BROKEN FANG
OPERATION BROKEN FANG
Zdroj: Zdroj

Je to pouze něco málo přes rok od vydání Operace Shattered Web. Teď přišel další okamžik, kdy Valve potěšilo velkou řádku fanoušků. Vyšla totiž nová operace s názvem Broken Fang, která bude jednou z největších aktualizací, kterou dosud CS:GO spatřilo. 

Operace Broken Fang navazuje na předchůdce svým stylem battle passu, každý týden tak dostanete porci nových úkolů, za splněné úkoly tak získáváte hvězdičky. Ty v obchodě pak můžete vyměnit například za skiny z nové bedny a třech nových kolekcí, nové skiny agentů, či pěknou řadu nových samolepek, patchů nebo graffiti.

Kromě toho však operace přináší i nové režimy, nové mapy, a hlavně nové, dlouho žádané funkce. Pojďme se teď na ně podívat zblízka.

Broken Fang Premier

Pod tímto názvem se skrývá nový mód, který byl fanoušky dlouho žádán, a který dosud mohli vyzkoušet pouze na platformách třetích stran. Broken Fang Premier je na pohled obyčejný 5v5 matchmaking, který však nabídne jednu významnou změnu. Před zápasem totiž proběhne veto fáze, ve které si týmy škrtají mapy a rozhodují, na které mapě se utkají. Režim je dostupný pouze pro hráče, kteří si zakoupili přístup do nové operace.

broken fang

Retake mód

Populární režim známý z komunitních serverů se konečně dočkal svého oficiálního zpracování. Retake mód simuluje průběh kola poté, co dojde k položení bomby. Proti sobě se utkají dvě strany, teroristé bránící site, kteří mají ve svém týmu tři hráče, a CT, kteří se ve čtyřech hráčích musí pokusit zneškodnit bombu. Na začátku kola si hráči nekupují zbraně a granáty, místo toho si musí vybrat jeden z předpřipravených loadoutů. Vítězem zápasu je ta strana, která první vyhraje osm kol.

retakes
retakes
Zdroj: http://counter-strike.net/brokenfang

Podrobné statistiky

Statistiky byly dlouhou dobou spíše slabinou CS:GO, teď se však mění v přednost. V nových podrobných statistikách najdete vše, na co si vzpomenete. Od vašeho K/D, přes vaše nejlepší mapy, oblíbené zbraně nebo dokonce nejlepší spoluhráče. Ze statistik teď vyšťouráte každý detail, ať už se jedná o heat mapy, či do jaké části těla střílíte nejčastěji. V nových statistikách se zkrátka vyblbne úplně každý.

statistiky

Ping systém

Oblíbený způsob komunikace, který byl dosud pouze v režimu Danger Zone, se konečně dostává do všech režimů, navíc byl pořádně vylepšen. Nově už nemusíte pro žádost pro drop otevřít pusu, stačí pouze zvolit příkaz na komunikačním kole. To je navíc upravitelné a každý si může přizpůsobit komunikaci dle svého gusta.

chatwheel csgo

Nové mapy

Operace přináší také šest nových map, včetně jedné staré známé v novém kabátku.

Ancient

Pod tímto novým názvem se prakticky skrývá zbrusu nová mapa, která je však silně inspirovaná mapou, kterou dříve milovala řada hráčů. Po vzoru Vertiga se tak autoři rozhodli vrátit život mapě Aztec. Ta se dočkala nového grafického kabátku, kvůli obrovským změnám dostala také nový název. Můžeme si ji zkusit v režimech Deadmatch, Casual a Scrimmage.

ancient csgo

Engage a Apollo

Do hry se dostávají také dvě komunitní mapy v režimu 5v5. Mapa Apollo se odehrává v prostorech muzea americké vesmírné agentury, kde budou hráči mezi vesmírnými raketami bojovat o rukojmí. Mapa Engage zase nabídne mód s bombou a prostorech fabriky na výroby automobilů. Zahrát si obě mapy můžete v režimech Deadmatch, Casual a Scrimmage.

Ze hry naopak mizí mapy Swamp a Mutiny.

Apollo
Engage

Guard a Elysion

Nových map se dočkal také režim Wingman nebo 2v2. První jmenovaná mapa se odehrává v prostředí hradu, který na první pohled připomíná sídlo českého prezidenta. Ta druhá je zase zasazena do prostor kanceláří, které jsou ve světě CS:GO velmi oblíbeným prostředím.

Guard
Elysion

Frostbite

Nová mapa přibyla také do režimu Danger Zone. O příchodu této mapy se v poslední době hojně spekulovalo, teď se však konečně stává skutečností a hráči se mohou nově utkat také v tomto opuštěném alpském resortu, kde se mapa odehrává.

frostbite csgo

Skiny, agenti, samolepky a další

O pořádnou nálož nových vizuálních prvků nepřijdeme. Podobně jako u minulé operace, i teď přišla řada nových skinů na postavy, neboli agentů. Těch přišlo do hry rovnou dvacet a je tak z čeho vybírat.

Přibyly rovnou čtyři nové kolekce skinů. V každé z nich najdeme rovnou 17 skinů a již teď je téměř jisté, že některé z nich se zapíšou mezi ty nejdražší, které v CS:GO můžeme koupit.

Přibyla také řada samolepek, nášivek a graffiti.

Jednotlivé nové skiny si můžete prohlédnout zde:

M4
awp fade

Nová operace je tak opravdu nabitá. Vstupenku si můžete pořídit za 12.75 € a celá operace potrvá do 30. dubna. 

Štítky: CS:GO update
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.