Přejít k hlavnímu obsahu

Jedenadvacetiletá žena byla obviněna z obtěžování adolescentního profesionálního hráče Fortnite

24. 11. 2020 | 14:17 Fortnite
Sexuální obtěžování nezletilých hráčů a hráček není bohužel ani ve světě gamingu žádnou novinkou. Své o tom ví i profesionální Fortnite hráč známý pod přezdívkou Maage.
Výchozí obrázek

Maage až do letošního listopadu hrál za tým Enterprise Gaming. Hráč se o svůj příběh podělil prostřednictvím svého twitterového účtu. Žena ve věku 21 let mu měla posílat fotografie a zprávy sexuální povahy. 

Nevím, jak začít, ale bylo mi řečeno, abych odhalil @briroll, které je 21 let a která mi za poslední 3 týdny posílala fotografie a zprávy sexuální povahy. Mám video i obrazový důkaz těch fotografií a zpráv,

Uvedl Maage v prvním tweetu. Ve druhém pak sdílel ukázku z diskuse na Snapchatu. 

„Tohle je ten nejslabší screenshot, který chci ukázat. Ale jestli to popře, můžu ukázat všechno," okomentoval.  

Zmíněná žena následně smazala svůj profil na sociálních sítích, což není ta nejlepší reakce vzhledem k tomu, z čeho byla obviněna. Bohužel se nejedná o první případ sexuálních obtěžování v profesionálním esportu, a to nejen nezletilých hráčů. Streamer Ewok, hrající za FaZe Clan, se nedávno podělil, že také čelil online sexuálnímu obtěžování. Komentátorka Cinpie zase měla udržovat sexuální vztah se 14letým hráčem. Dokonce vznikla esportová verze tzv. hnutí #MeToo. Zkrátka se jedná o vážnou záležitost, která by se rozhodně neměla brát na lehkou váhu.