Přejít k hlavnímu obsahu

Jirka Král uzavírá prostor pro esportové turnaje

4. 1. 2020 | 18:43 Všechny hry
Jirka Král. Jméno, které každý uživatel CZ/SK YouTube scény určitě zná. Bývalý tvůrce videí na nejznámější platformě se od svého oznámení "Byl jsem YouTuber" věnuje větší škále aktivit, mezi kterou patřilo i zetko. To se však v lednu se svým působením taktéž rozloučí, přišlo totiž další osobní vyjádření, s názvem "Měl jsem zetko".
zetko.
zetko.

Zetko bylo volnočasovým místem v srdci Prahy, konkrétně v obchodním centru Kotva, sídlícím na nám. Republiky. Lidé všech věkových kategoriích si sem mohli přijít odpočinout, zadarmo si zahrát na konzoli Xbox, drobně se občerstvit, anebo sledovat Jirku Krále a jeho přátelé, jak streamují nebo pracují na nějakém videu ve studiu, které se nachází přímo v zetku. V oblíbeném prostoru se čeští a slovenští influenceři objevovali opravdu často. Zetko bylo poprvé otevřeno 17. listopadu 2016, tedy už před více než třemi lety. Důvodem k vystěhování zetka do konce ledna tohoto roku je rekonstrukce celého areálu Kotva. O jeho zavření včera informoval Jirka Král fanoušky na svém instagramovém profilu, kde zároveň mluvil o poslední šanci jeho studio navštívit.

Zetko a esport

Studio pro generaci z během svého působení zaštiťovalo i vlastní esportový tým, který nese název Zetko Esports a má za sebou bohatá léta plná titulů ve hře Clash Royale. V jeho čele je další známý influencer Pepis, který byl po celou dobu jeho hlavní tváří a sám v prostorách zetka pořádal spoustu mobilních turnajů. Tento tým dokázal na Mistrovství České republiky urvat tři tituly v řadě, z nichž dva vlastní bRoCk. Předchozí dva ročníky mělo navíc Zetko většinový podíl účastníků a na scéně patřilo k opravdovým gigantům. V zetku se ale nekonaly pouze mobilní turnaje, posledním velkým kláním byl prosincový turnaj Xbox Masters, který zaštítil sám Jirka Král. Celkem se zde ve FIFA 20 a NHL 20 rozdalo 250 tisíc korun, tak doufáme, že právě esport bude jedním z odvětví byznysu, kam bude spolu se svým bratrem Petrem chtít investovat své zdatně nabyté finance.

bRoCK
Zetko Esports