Přejít k hlavnímu obsahu

Jobsad po postupu na Czech HS Masters: Uspět bude velmi obtížné

17. 7. 2020 | 18:20 Hearthstone
Jako třetí šel v našich rozhovorech tentokrát na řadu Josef "Jobsad" Smutný. Co na sebe tento hráč, který včera přestoupil do týmu Entropiq, prozradil?
Jobsad
Jobsad

Ahoj, jako všech ostatních se i tebe musíme zeptat, jak se ti líbí celý koncept Czech Hearthstone Masters?

Ahoj, tento koncept se mi líbí strašně moc. Nejenom že přináší možnost se kvalifikovat na MT z domácího turnaje, ale zároveň mám pocit, že toto je turnaj s největším prize poolem co se týče historie českého Hearthstonu.

S jakými decky jsi do kvalifikace nastoupil? Měnil jsi je, nebo jsi zůstal věrný původně zvolené kombinaci?

Hrál jsem v turnaji 4 decky, které jsem střídal. Byly to konkrétně Quest Warlock, Spell Druid, Egg Warrior a Tempo Demon Hunter.

Koho bys zatím podle 12 postupujících tipoval, že by mohl být v TOP3 na finálovém turnaji?

Vidím to na sebe, BlizzconJana a Krajdu samozřejmě ( jde o trojici bratrů, pozn. redakce). Každopádně už teď je tam kvalifikováno hodně kvalitních hráčů, takže turnaj bude velmi obtížný.

Ve SWISSu jsi začal prohranou sérií hned v prvním kole. Jak moc tě to vykolejilo? Nemyslel jsi na to, že bys to už mohl zahodit?

Minule se mi stalo, že jsem měl 7 výher a až poslední rozhodující sérii s m1lanem jsem prohrál. Takže tentokrát jsem si říkal, že se to otočí a naštěstí se to povedlo. Na zahození turnaje jsem byl připraven, ale samozřejmě až po druhé prohře, která by mi díky špatným tiebrekerům znemožnila postup.

V neděli sis poradil s Rjú a následně s schlupyym, věřil sis, že to konečně dokážeš, nebo byl moment, při kterém už sis nedával takové šance?

V první hře proti Rjú se mi stala situace, kde on na výhru potřeboval trefit priestovským Galakrondem 2 velké miniony ze 4 (1/6), což se mu povedlo a já následně tu hru na to prohrál. To byl asi moment, kdy jsem trochu zapochyboval, ale po otočce v téhle sérii jsem strašně věřil tomu, že urvu i tu rozhodující.

Horkou novinkou je tvůj přestup do týmu Entropiq, kde budeš hrát po boku Faeliho a En1gmy. Co si od angažmá v Entropiq slibuješ a jak se celý přestup zrodil?

Tak od angažmá v Entropiqu si slibuji samozřejmě hodně a věřím, že budeme velmi úspěšní. Ohledně přestupu jsme se bavili už nějakou delší dobu, důvodů bylo samozřejmě víc, ale hlavní byla asi nějaká společná spolupráce mě a firmy Ematiq i Entropiq, takže vše dobře zapadlo do skládačky a věřím, že to bude dále přinášet ovoce oběma stranám

miluju videohry a hlavně ligu legend