Přejít k hlavnímu obsahu

K čemu je Xbox Game Pass Ultimate na mobilních zařízeních?

14. 10. 2020 | 10:00 Hearthstone
Xbox Game Pass Ultimate je opravdu zajímavá věcička, o které jsme vás už párkrát informovali. Navzdory tomu, jaký nese název, ale rozhodně nesouvisí pouze se známou herní konzolí – ba naopak, to hlavní, co nás nyní zajímá, je to, jak ho lze využít na mobilech a tabletech.
 Xbox Game Pass Ultimate
Xbox Game Pass Ultimate

Xbox Game Pass Ultimate je vlastně jednoduchá, ale kouzelná služba, která vznikla exkluzivně pro spolupráci se společností Samsung . Pro zjednodušení ji lze srovnat třeba s velice známým Netflixem – funguje na bázi měsíčních poplatků, za něž obdržíte přístup k určitému obsahu. V tomto případě jde akorát o hry místo seriálů. Ty pak můžete po celou dobu, co si službu předplácíte, hrát. Hrát můžete velmi jednoduše, bez nutnosti zařizovat cokoli dalšího, což je samozřejmě pohodlný (a dost často i velice levný) způsob, jak si ty nejpopulárnější tituly současnosti užít.

Navzdory svému názvu se navíc Xbox Game Pass Ultimate neomezuje pouze na Microsoftí konzoli, hry, které předplacení nabízí, lze totiž hrát i na počítači. A ani to navíc není všechno – přes cloud je lze totiž zapařit i na mobilních zařízeních! A právě tahle část tohoto balíčku je ta, které se dnes budeme věnovat. Jak to tedy na mobilech funguje?

Sdílení her přes cloud

Ptáte se, jak je technicky možné na mobilech hrát náročné konzolové tituly? Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – Project xCloud. Právě tato technologie způsobuje, že na vašem mobilu vlastně žádná hra neběží, mobil je jen monitorem a kontrolorem v jednom, a vy se tak, alespoň máte-li dostatečně silnou WiFi, nemusíte bát žádných záseků.

Desítky předních titulů

Jaké hry si lze užít? Tituly v Xbox Game Pass Ultimate se sice obměňují, najdeme jich několik desítek. Nudy se rozhodně bát nemusíte. Z her, které si skrze tuto službu lze užít v době psaní článku, lze zmínit například střílečky Batman: Arkham Knight či Doom Eternal, akční pecky Destiny 2 a Warhammer: Vermintide 2, závodní Forza Horizon 4 nebo naopak oddechovou adventuru Nights in the Woods. Tyto hry patří opravdu k tomu naprosto nejlepšímu, co si lze v současnosti zapařit, a užít si je na mobilu je tak určitě minimálně zajímavý zážitek.

Jaké mobily lze použít?

Tím se už dostáváme i k tomu, na jakých zařízeních konkrétně si jde Xbox Game Pass Ultimate vychutnat. Defacto lze říct, že stačí mít mobil s Androidem, navzdory tomu, že hry jsou sdíleny přes cloud, je ale rozhodně lepší mít co nejvýkonnější zařízení. K tomu, aby byl herní zážitek co nejlepší, je navíc samozřejmě vhodný i dobrý displej. Jaké zařízení bychom vám tedy s ohledem na tyto věci doporučili? Rozhodně letošní megahit Samsung Galaxy Note20. Vlajková loď přední světové značky je zkrátka sázkou na jistotu a to, že je tento mobil vhodný k využívání Xbox Game Pass Ultimate, vám navíc nemusíme tvrdit jen my – všichni ti, co si tento stroj pořídili již v předobjednávce, totiž obdrželi tři měsíce předplacení zdarma, a na to, jak celé sdílení her na tomto stroji funguje, se tak můžete zeptat i všech uživatelů. Doporučit můžeme i nejnovější model Galaxy S20 FE, který nabízí to nejlepší z prémiových řad, jako je displej, fotoaparát a procesor, za přátelskou a dostupnou cenu. 

miluju videohry a hlavně ligu legend