Přejít k hlavnímu obsahu

KanOo a Filixos zamířili do zahraničí, konkrétně do týmu z nejvyšší švýcarské a anglické ligy

3. 3. 2021 | 12:48 Counter-Strike 2
Frozena na mezinárodní scéně přehlédnout nejde, STYKO se usadil ve FPX Esports a neustále se hovoří o účinkování SINNERS Esports. Zapomínat se však nesmí ani na Zera v GamerLegion, stejně jako dva nejnovější přírůstky do česko-slovenské legie v zahraničí. Zajímavá angažmá totiž v únoru našli KanOo a Filixos.
ESL National Championships
ESL National Championships
Zdroj: grafika ESL

Filipu 'Filixos' Haluškovi se dlouhodobě nedařilo usadit se v žádném domácím týmu, naposledy působil například v DEFEATERS. Své další kroky se rozhodl směřovat do zahraničí, mladého slovenského střelce si v únoru vybral tým hrající v lize ESEA AdvancedROYALS. V jednom případě se za ROYALS představil také Matúš 'uZman' Rechtorovič, ten to ale do hlavní sestavy nedotáhl. 13. února představil tým sídlící ve Velké Británii oficiální složení, ve kterém se poprvé objevil Filixos. Ambiciózní pětice kromě ligy ESEA působí také v nejvyšší anglické lize ESL Premiership, ze které se může nejlepší ostrovní tým probojovat dokonce až na ESL One Cologne.

Sestava týmu ROYALS:

 Francie Jérémy 'jeyN' Nguyen
 Velká Británie Javier 'Ping' Griffiths
 Velká Británie Kyle 'Swaggy' Wilson
 Slovensko Filip 'Filixos' Haluška
 Nizozemsko Nils 'ReFuZR' Groot

Jako druhý se na konci minulého měsíce usadil Marek 'KanoO' Šilhavý. Bývalý hráč Vikingekrig Esports se na svém Facebooku vyjádřil, že se celkově cítil bez motivace a bez chuti se zlepšovat, což změnila právě až nabídka ze zahraničí, nad kterou nějakou dobu přemýšlel. S jeho sestavou se první dva pokusy o podpis v organizaci nevydařily, následně se však celý tým upsal ve švýcarském Arctic Gaming, kde si KanoO hraním vydělá i nějakou tu korunu. Tato sestava je sice ve struktuře ESEA lig až v nejnižší divizi Open, vedle toho ji však čeká nejvyšší švýcarská soutěž, která také patří do struktury národních ESL lig a nabízí tak možnost postoupit na velký turnaj.

Sestava týmu Arctic Gaming:

 Portugalsko Alex 'MagiX' Caetano
 Švýcarsko Daniel 'AragorN-S_C1' Roman
 Portugalsko Diogo 'dance' Romao
 Česká republika Marek 'KanoO' Šilhavý
 Švédsko Noa 'bank' Sundblad

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.