Přejít k hlavnímu obsahu

Katowice míří do finále, o titul se utkají Gambit a Virtus.pro

28. 2. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Největší turnaj zimy jde do finiše, z původně 24 týmů zůstaly ve hře už pouze poslední dva. Pro oba týmy by navíc vítězství znamenalo první opravdu velký titul. Stanou se šampiony v Katowicích Gambit, nebo Virtus.pro?
iem finále
iem finále
Zdroj: Twitter @iem

Sobota patřila na IEM Katowice semifinálovým utkáním. Den odstartovalo střetnutí mezi dvěma nejpřekvapivějšími týmy celého turnaje, kterými jsou bezesporu Spirit a Gambit. Po silných výkonech ve skupinové části byl hlavním favoritem první jmenovaný tým, realita však byla opačná. I když podle výsledků 11:16 a 13:16 mohou zápasy působit vyrovnaně, byli to právě mladíčci z Gambit, kdo udával tempo celého zápasu. Spiritu nejvíc chyběli hlavně výkony degstera, který nedokázal přenést do play-off svou skvělou formu ze skupinové fáze a semifinále zakončil jako nejhorší hráč týmu.

Z postupu se tedy radovali Gambit, kteří po páteční výhře nad NAVI pokračují ve svém psaní příběhu o obyčejném academy týmu, který si jde pro titul na jednom z nejprestižnějších turnajů světa.

Zbývalo tak nakonec zjistil, kdo se ruským mladíkům ve finále postaví. Tuto otázku mělo zodpovědět druhé semifinále, kde se proti sobě utkali Virtus.pro a Team Liquid. Zatímco Virtus.pro pokračovali ve svých skvělých výkonech z minulých zápasů, Liquid se ani zdaleka nepodobali tomu týmu, který vyhrál svou základní skupinu. Díky neskutečným výkonům Jamea a Yekindara, kteří oba překonali rating 1.50, stačily na zdolání americké jedničky pouze dvě jednoznačně probíhající mapy. 

V Katowicích tak zbývá vyřešit pouze poslední věc - kdo si odnese titul šampiona. Jisté je zatím pouze to, že zůstane v rukou týmu z CIS regionu. Finálové BO5 utkání IEM Katowice mezi Gambit Esports a Virtus.pro začíná v 15:00.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.