Přejít k hlavnímu obsahu

Každá pohádka jednou končí, říká Cannie a definitivně se loučí s kariérou CS:GO hráče

22. 1. 2021 | 12:47 Counter-Strike 2
„Moje kariéra profesionálního CS:GO hráče je dnešním dnem oficiálně u konce,“ tak začíná vyjádření jednoho z nejlepších českých sniperů Cannieho. 21letý hráč loni zažil veleúspěšnou sezónu v barvách SINNERS, kde jej ale po sezóně vystřídal oskar. Cannie už si nové angažmá nehledal a rozhodl se s esportem rozloučit v nejlepším.
Hubert 'CaNNiE' Ludwig
Hubert 'CaNNiE' Ludwig
Zdroj: Zdroj

Hubert 'CaNNiE' Ludwig byl domácí scénou objeven v roce 2017, kdy s původní sestavou Prochazime Me Pust přestoupil do Gunrunners a hned ve své první sezóně postoupil na LAN finále COOL ligy. Po jeho boku na scénu vlétla jména jako Filip 'AJTT' Dolenský nebo René 'fazen1z' Szíjjártó. Cannieho dovednosti se dokonce v jeden čas zkoumaly, jestli je hráč opravdu „čistý“. Díky vzniklému humbuku však o talentovaném sniperovi na naší scéně každý věděl a on se postupně přes eEriness dostal až do eSuby, se kterou si poprvé zahrál ve finále MČR.

V roce 2018 přišel jeden z velkých milníků jeho kariéry, Cannie se totiž zapojil do CS:GO reality show GamerZ, kde si jako součást vítězného týmu vystřílel možnost zabojovat o kontrakt ve Fnatic Academy. Z tohoto týmu se bohužel poroučel jako první, zkušenosti ale získal k nezaplacení. Zahraničních angažmá si posléze vyzkoušel vícero, žádná sestava ale nevydržela dlouhodobě, takže vzdal zavděk například i působení v Dark Tigers.

fnatic CaNNiE
fnatic CaNNiE
Foto: fnatic Academy

Po MČR 2019 a tradičních rozpadech se však začal psát příběh SINNERS, který navíc odstartoval pohádkovým triumfem hned na prvním turnaji, zahraniční offline akci Supreme Masters. Cannie patřil mezi důležité články týmu, často mu však byla vytýkána nedostatečná konzistentnost, která v evropské konkurenci SINNERS mnohdy stála důležitá kola. I přes to všechno to byl pro Cannieho nádherný rok, kdy si mohl se vším všudy vyzkoušet, co obnáší život profesionálního CS:GO hráče. Po triumfu v obou sezónách Tipsport COOL ligy, obou splitech na Sazka eLEAGUE i triumfu na MČR, kde právě Cannie zastupoval tým při předání poháru, však tato cesta končí.

Cannie si splnil sen, pro který makal naplno, ale už nemá dostatečnou vášeň, aby hře nadále odevzdával maximum. Oficiálně se tak právě dnes rozhodl ukončit svoji kariéru hráče Counter-Strike: Global Offensive. Bát se však nemusíte, že je tohle pouhý clickbait a Cannie přechází na VALORANT. Nebude však vykonávat ani žádnou jinou roli, ani například streamovat. Jednoduše se loučí se světem esportu – na vrcholu jako mistr ČR.

Více o jeho rozhodnutí a motivaci všem, kdo by chtěli jít v jeho krocích, vám poví jeho oficiální vyjádření níže:

SINNERS 2020
SINNERS 2020
Foto: SINNERS Esports
4 roky jsem soutěžil v CS:GO, hrál jsem 12 hodin denně a stal se díky tomu jedním z nejlepších hráčů u nás. Poznal jsem spoustu nových lidí a kamarádů. Mohl jsem cestovat a hrát prestižní turnaje o několik desítek tisíc korun. Vytvořilo mi to zkrátka vzpomínky, na které do konce života nezapomenu. Ale každá pohádka jednou končí.

Po odchodu ze Sinners jsem si dal dostatek času na přemýšlení. Abyste mohli hrát na nejvyšší úrovni v CS:GO, tak tomu musíte obětovat spoustu věcí. Musíte mít vášeň pro hru, musíte ji milovat. Já tyto pocity bohužel ztratil. Došel jsem k závěru, že bych rád svůj čas a vášeň investoval do věcí, které mě budou v životě naplňovat.

Rád bych ale povzbudil všechny hráče, kteří mají sen. Ten sen, který jsem měl i já, a to být úspěšný v počítačových hrách a jednou se stát profíkem. Odvětví esportu u nás bude jen a jen růst. Je to jen otázka času, kdy to bude největší fenomén.

V prváku se na mě paní učitelka koukala jak na blázna, když jsem jí říkal, že chci soutěžit v Counter-Striku a živit se tím. Také mi řekla, že kdybych toho někdy dosáhl, tak ji mám navštívit. Už ani nevím, jak se jmenovala, ale vysral jsem se na ňu. Říkám to proto, abyste šli za svými sny a neposlouchali řeči ostatních.

Chtěl bych poděkovat všem mým spoluhráčům, teď už přátelům, se kterými jsem měl tu čest hrát. Na závěr bych chtěl také strašně moc poděkovat všem fanouškům a kamarádům, kteří mě vždy podporovali v tom, co dělám.

Cannie, the Dreamchaser
Štítky: Cannie
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.