Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo se dnes popere o korunu FIFA krále?

20. 10. 2018 | 08:00 PlayStation Continental Cup
Datart EXPO klepe na dveře a my bychom vás rádi pozvali na nabité klání ve FIFA 19, které určí českého šampiona a postupujícího na pařížský turnaj PlayStation Continental Cup. Tohle je dvacítka hráčů, která se v Brně popere o titul.
PlayStation MČR ve FIFA 19
PlayStation MČR ve FIFA 19

Datart EXPO nabídne vedle desítek stánku s elektronikou i gamingově naladěný program, vysoké očekávaný bude zejména první ročník PlayStation Mistrovství České republiky v konzolových hrách. Na co se těšit mají zejména FIFA 19 hráči, kteří prošli kvalifikačním sítem a 20. října se v pavilonu P výstaviště Veletrhy Brno poperou o mistrovský titul a možnost se utkat s elitami ze všech koutů světa. Ve hře je totiž i postup na mezinárodní klání ve Francii, které se odehraje o týden později. Bojovat se na PlayStation MČR ve FIFA 19 bude také o finanční odměny, které jsou rozděleny následovně:

  • 1. místo: 8 000 Kč + plně hrazená účast na PlayStation Continental Cupu v Paříži
  • 2. místo: 4 000 Kč
  • 3. - 4. místo: 2 000 Kč
  • 5. - 8. místo: 1 000 Kč
PlayStation MČR ve FIFA 19

Než jsme poznali kvalifikovanou šestnáctku, odhaleny byly pozvánky předním zástupcům jednotlivých států z našeho regionu. Možná si říkáte, proč v českém mistrovství nejsou jen lokální hráči? Česká republika, Slovensko a Maďarsko je jednou kvalifikační oblastí PlayStation Continental Cupu, a proto do Brna vyrazí kromě našich východních sousedů i zástupci maďarské scény. Přímou pozvánku na finále si jako jejich zástupce vysloužil Dániel 'Gogetinho' Novák, hájící barvy Ferencvárosi Torna Club. Z kvalifikací poté postoupili další čtyři maďarští hráči, kteří na novém díle FIFY budou zřejmě velkou neznámou.

Na PlayStation MČR ve FIFA 19 byly uděleny ještě tři pozvánky. Slovensko bude reprezentovat Timotej 'Cristy' Starinský z eSuby, k němuž se překvapivě z kvalifikace nepřipojí žádný krajan. Z české scény pak byli vybráni dva kvalitní hráči a streameři v jednom, o kvalitách Jana 'Emerickson' Krupičky z JRC a Jana 'TheJohny' Hradila z Alza Gaming nemůže nikdo pochybovat. Zbylou dvanáctku účastníků jednodenního turnaje utvoří kombinace více či méně známých českých hráčů, ze kterých můžeme mezi kandidáty na nejvyšší příčky vyzdvihnout zejména parťáky pozvaných hráčů z předních domácích týmů eSuba (RIIJK, Kobby), JRC (T9Laky) a Alza Gaming (Huhnak). Co říct budou mít jistě i MrRici nebo caster, stejně jako zbylá šestice z kompletního složení na obrázku výše.

    Věříme, že si každý najde svého favorita a dorazí jej tuto sobotu 20. října od 10:00 podpořit přímo do Brna. Ve hře je opravdu hodně, tak doufáme, že se s každým milovníkem virtuálního fotbalu uvidíme přímo na místě!

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.