Přejít k hlavnímu obsahu

Kjaerbye se po zdravotní pauze do North nevrátí, v dánském týmu končí

10. 7. 2020 | 16:47 Counter-Strike 2
Kjarebye patřil dlouhou dobu mezi opory North, na jaře v průběhu ESL Road to Rio však tým ze zdravotních důvodů musel opustit. Jeho dlouho očekávaný návrat se však neuskuteční, Kjaerbye dnes oznámil, že z týmu odchází.
Kjaerbye
Kjaerbye

Kjaerbye se stal součástí North na začátku roku 2018, kdy po výhře Majoru nečekaně opustil Astralis a odešel právě do North. Součástí základní sestavy týmu byl až do letošního jara, kdy se ze zdravotních důvodů, které mu způsobovaly obrovské bolesti a problémy s dýcháním, rozhodl odejít na lavičku. Dnes je pauza u konce, ale ne tak, jak by si fanoušci North přáli. Kjaerbye tým opouští kompletně.

Kjaerbye Astralis

Podle svých slov mu neplánovaná pauza pomohla rozhodovat se o své budoucnosti a pomohla mu vidět, že pokračování v North není tou správnou cestou. Kjaerbye přitom teprve v lednu podepsal s organizací novou víceletou smlouvu, toto rozhodnutí je tak pro všechny velice překvapivé.

V North jsem byl vždy velice šťastný, ale byla to klikatá cesta se spoustou změn, což mi moje pauza pomohla lépe vidět. Stále potřebuji nějaký čas na zotavení, ale vím, že s CS:GO jsem zdaleka neskončil. Již teď se těším na své další dobrodružství.

Kjaerbye tak dal jasně najevo, že i když jeho pauza bude ještě nějaký čas pokračovat, je otevřený novým nabídkám. Není zdaleka jasné, kam by mohl zamířit, jasně se však vybízí spekulace, že by mohl zamířit do Astralis. Ti totiž dali otevřeně najevo, že by chtěli mít v sestavě až deset hráčů, kteří by v týmu rotovali. Kjaerbye má s Astralis bohaté zkušenosti, hrál s týmem před příchodem Magiska a dokonce s Astralis vyhrál jejich první titul z CS:GO Majoru.

Naopak kristou, který přišel do North jako dočasná náhrada za nemocného Kjaerbye, si značně polepšil a stává se tak stabilním členem dánského týmu.

Štítky: Kjaerbye, North
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.