Přejít k hlavnímu obsahu

Kolos Cloud9 vítá zkušeného snipera i mladého Angličana, dohromady vyjdou na necelé 2 miliony dolarů

20. 9. 2020 | 12:30 Counter-Strike 2
O nové sestavě Cloud9 se vědělo, že se v ní objeví jeden mladý talent a nyní již konečně víme, o koho jde. Kromě meziiho však C9 představili v jeden také zkušeného snipera, který přestupuje z lavičky mousesports. V tuto chvíli je tak jasné, že minimálně majorita sestavy bude z Evropy.
woxic + mezii
woxic + mezii

Cloud9 po zkompletování nové sestavy povede na serveru Alex 'ALEX⁠' McMeekin, toho si ale generální manažer HenryG nevybral jako jediného svého krajana. V sobotu byl totiž odhalen druhý hráč z Velké Británie, 21letý talent William '⁠mezii⁠' Merriman. Ten dosud působil v GamerLegion, kde strávil léto po boku slovenského hráče Zera. Nyní však míří vstříc své životní výpravě, pro kterou mu GM týmu nabídl tříletou smlouvu – profesionální, žádnou nováčkovskou. Pokud čísla nelžou, tak celý deal lehce přesahuje půl milionu dolarů a měsíčně by si mezii měl vydělat necelých 12 tisíc dolarů. 

Třetím členem základní sestavy C9 byl krátce na to představen Özgür '⁠woxic⁠' Eker, který po přesunu z mousesports hovoří jasně: „Ligu Flashpoint musíme vyhrát a posléze chceme Cloud9 přinést další triumf na Majoru. Než přestanu hrát CS:GO, chci vyhrát Major.“ Ambice tedy týmu nechybí, navíc přestup tureckého snipera nepatří mezi nejlevnější, takže vložená důvěra je do něj opravdu velká. Sám prohlásil, že nabídek měl více, ale pouze tahle se mu zdála být správná. Celkově má jeho deal hodnotu 1,365 milionu dolarů a po odečtení přestupové částky by kontrakt měl vycházet na necelých 30 tisíc měsíčně.

Současně ale není tajemstvím, že zbylí hráči do základní sestavy – plus šestý člen do zálohy – ještě podepsáni nejsou. V Cloud9 neprobíhá žádná vyčkávací hra, prostě a jednoduše stále hledají ty pravé.

Sestava Cloud9 je zatím následující:

 Velká Británie Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin
 Velká Británie William '⁠mezii⁠' Merriman
 Turecko Özgür '⁠woxic⁠' Eker

 Srbsko Aleksandar "⁠kassad⁠" Trifunović – trenér
 Velká Británie Henry "⁠HenryG⁠" Greer – generální manažer

Štítky: Cloud9
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.