Přejít k hlavnímu obsahu

Konkurence pro frozena? Mousesports podepisují mladou naději jako šestého hráče

10. 8. 2020 | 21:31 Counter-Strike 2
Tým mousesports nezažívá vůbec povedenou sezónu. Myšáci byli ještě začátkem roku dlouho na 2. místě světového žebříčku a až do června se drželi v TOP 5. Ale poté? Velký pád, který aktuálně nezná konce. Jedním z možných řešení je posílení sestavy, která však o nikoho nepřichází a pouze se rozrůstá.
Bymas
Bymas

Mousesports začali letošní rok triumfem na ICE Challenge, kde ve finále porazili NAVI. Na IEM v Katowicích sice skončili v TOP 8, ale poté dokázali urvat stříbro z 11. sezóny ESL Pro League. Ale poté? Těžký pád. Online sezóna mousesports absolutně nevychází a krize nezná konce. Největším problémem jsou dvě brzká vypadnutí z kvalifikačních turnajů na jediný letošní Major, kde se v celkovém žebříčku nachází až na 14. místě, zatímco do Brazílie by se mělo podívat pouze nejlepších 11. V červenci tým nabral nového analytika innersh1ne, nyní však přichází další důležitý impulz. Základní sestava plná hvězd se rozrůstá o další nevybroušený drahokam.

Základní pětici mousesports tvoří dva čerství třicátníci, přičemž karrigan je známý tím, že pod jeho vedením se mladé pušky často dostanou do výšin. Jednoznačným příkladem toho je ropz, který se od jeho příchodu dostal dvakrát do TOP 20 žebříčku nejlepších hráčů od HLTV. Karrigana a chrisJ pak doplňují hráči, kterým je 18 až 21 let. Není tedy divu, že když nyní přichází změna, tak se myšáci rozhodli sáhnout opět po mladé tváři.

Novým členem mouz se dnes oficiálně stal Aurimas 'Bymas⁠' Pipiras, který má za sebou období růstu ve FaZe, kde se však natrvalo neusadil. Krátké angažmá mu však přineslo spoustu možností, z nichž se rozhodl nyní chopit tu od mousesports. Ze základní sestavy se však v tuto chvíli nikdo neporoučí, avšak jak už z jiných případů známe, brzy se to může stát skutečností. Realita je však taková, že Bymas je do týmu přijat jako "development player", tedy někdo, kdo může v tréninku svým talentem tým doplnit a až v případě dobré příležitosti naskočit do oficiálního zápasu. Jedno je však jisté, na ESL One Cologne to ještě nebude. Ať už to ale bude jakkoliv, tak mouz ulovili hráče, který byl zdarma, kterému je teprve 16 let a po kterém po může být brzy velká poptávka.

Aktuální soupiska mousesports:

 Dánsko Finn '⁠karrigan⁠' Andersen
 Nizozemsko Chris 'chrisJ⁠' de Jong
 Turecko Özgür '⁠woxic⁠' Eker
 Slovensko David 'frozen⁠' Čerňanský
 Estonsko Robin '⁠ropz⁠' Kool
 Litva Aurimas 'Bymas⁠' Pipiras

 Dánsko Allan '⁠Rejin⁠' Petersen – trenér
 Rusko Vyacheslav 'innersh1ne' Britvin – analytik

Štítky: Bymas, mousesports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.