Přejít k hlavnímu obsahu

Korejská liga LCK bude přerušena kvůli koronaviru

5. 3. 2020 | 08:00 League of Legends
Další region přeruší kvůli koronaviru svou základní část jarního splitu. Po LPL, která se již brzy vrátí v online režimu, si dá pauzu také populární jihokorejská LCK.
LCK koronavirus
LCK koronavirus

Jihokorejská liga byla dlouho považována za tu nejkvalitnější na světě a i přesto, že její reprezentanté na posledních dvou šampionátech neuspěli, se dozajista stále řadí ke třem nejlepším. Přesně po polovině zápasů se ale má základní část jarního splitu přerušit kvůli rozšíření koronaviru. 

K celé situaci se vyjádřil Riot Korea:

Kvůli probíhající epidemii koronaviru, jsme se rozhodli pozastavit průběh lig LCK a Challengers Korea. V současnosti nemáme dané přesné datum návratu, které se totiž bude odvíjet od dalšího průběhu epidemie. Činíme takto, abychom zajistili bezpečí členů i fanoušků naší ligy.

Národní centrum pro kontrolu epidemie ohlásilo více než 4800 případů koronaviru v Jižní Koreji, která se tak vedle Číny, Itálie a Íránu řadí mezi nejrizikovější oblasti. Stále není jisté, jak se pozastavení lig a celková situace okolo koronaviru dotkne blížícího se Mid-Season Invitationalu - druhého největšího League of Legends turnaje roku, kam se mají sjet vítězové jarních splitů ze 14 nejsilnějších regionů.

League of Legends
Štítky: koronavirus, LCK