Přejít k hlavnímu obsahu

Korupční zločiny na domácí Hearthstone scéně!

7. 9. 2018 | 19:10 Hearthstone
Výchozí obrázek

Jistě znáte všechny ty příběhy ze světa sportu, ve kterých hraje roli podplácení, aby jeden tým porazil ten druhý. Nebo jestli jste generace 1990+ a také milujete béčkové filmy Adama Sandlera, tak si vzpomeňte na film jménem Trestná lavice. Pro mladé čtenáře, kteří si tímto článkem chtějí zkrátit čekání na výskok z autobusu, jenž míří do světa Fortnite, ve krátké verzi převyprávíme děj tohoto slavného filmu.

Bývalý hráč amerického fotbalu, který byl propuštěn kvůli nařknutí z podvodu při důležitém zápasu, se kvůli alkoholu ocitne ve vězení. Zde trénuje místní vězně na chystaný zápas proti dozorcům. Ve finále filmu se díváme na zápas, kde postava Adama Sandlera chce pustit důležitý zápas, aby mu šéfík vězení nepřidal několik let k trestu. Nakonec však zvítězí dobro nad zlem a Adam zmoudří, tudíž zápas nepustí.

Takových krásných konců se však na domácí HS scéně nedočkáme. Nyní se podíváme na jeden podobný případ, ve kterém pachatele nebudeme zmiňovat, neboť nevíme, co by horká hlava jedince udělala. Síla tohoto případu je skutečně velká.

Pomalu se nám blíží konec MČR sezóny. To znamená, že se každý hráč snaží urvat spoustu bodů, které mu pomohou ke slibné kariéře podobné té Gumicukově. MČR body pochopitelně chcete hned z několika důvodů.

  • Podíváte se do Brna. Kdy jindy byste tam taky chtěli, že?
  • Mamka může sedět v první řadě a vřískat nadšením vždy, když uděláte nepochopitelnou chybu
  • Naživo uslyšíte “Dámy a pánové.”, “Letál”, “Kapitán týmu eSuba.Intel”
  • Můžete poznat Skeriho
  • Můžete se pokusit sbalit Lexinku a jiné gaming girls

Proto jdou hráči tomu štěstíčku naproti a nebojí se porušit své morální hodnoty. Síla toho je taková, že se nebojí ani přemluvit své spoluhráče z týmu, aby pustili vzájemné zápasy a jeden se tak dostal s jistotou na velké finále. Pokud tomu tak není, tak v týmu vypukne hádka, která připomíná dětské pošťuchování o bábovičku na pískovišti uprostřed komunistické panelákové čtvrti. Pak se také stává, že si někteří neuvědomí, že hráč streamuje průběh zápasu, proto jsou jejich prosby o přenechání výhry zaznamenány přímo na streamu v živém přenosu. Pak ještě dotyčný zjistí, že ten streamer je nevyzrálý klučina, který potřebuje ze svých deseti stálých sledujících udělat číslo dvacet, a objevíte se na screenu chatu ve facebookové Hearthstone skupině, kde se domáhá toho, že chce potrestat daného korupčního zločince. Samozřejmě tento screen ve skupině sdílí skrz svou fanpage, aby mu neunikl ani jeden paleček slávy. Z toho se pak blbě vykecává, ale vždy se to dá nějak zachránit, pokud nejste Vanik a nejde vám o postup na MČR, když skutečně došlo k nedorozumění, protože lidi ještě neznali jeho famózní humor.

Sílné je také to, že se stává, že běžně někdo hraje za někoho jiného v rozhodujícím zápase. Proč by taky ne? Představte si, že máte sestru, která se snaží hrát karetní hru. Chce se dostat do týmu, ale je zastíněna vaším egem a výsledky, proto se jí moc nedaří. Tak si prostě sednete k jejímu počítači a porazíte klidně svého spoluhráče z týmu, abyste sestře nemuseli kupovat růžového jednorožce. Dárek, kterým je Sklizeň, naprosto postačí. Spoluhráč neví, že jste ho přes jiný účet porazili zrovna vy, dokud se samotní neprásknete, protože si myslíte, že je to v pořádku.

Záměrně jsme vynechali jména jednotlivých zloduchů, protože nechceme, aby byli zavrhnuti společností. Musí si zamést před svým prahem a my budeme doufat, že už se nic takového nebude opakovat. Pokud neumíte vyhrát férově, tak pravděpodobně na finále nemáte co dělat. Snad si na vás posvítí Asociace gamingových klubů, protože ti by měli vědět nejlépe, jelikož pod lucernou je vždy největší tma. 

Nechť všechny dobré hráče s morálním kodexem provází síla v těchto temných časech.