Přejít k hlavnímu obsahu

Krajda po postupu na Czech HS Masters: Očekávání mám jen ty největší

2. 7. 2020 | 14:36 Hearthstone
Předposledním postupujícím na Czech Hearthstone Masters z první kvalifikace, kterého si vyzpovídáme, je Matyáš "Krajda" Krajíček. Jak se po svém úspěchu cítí?
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, co říkáš na koncept celé aktivity a přímou podporu vývojářem hry? Chybělo něco takového na lokální scéně a může tomu pomoci?

Musím říct, že podpora od samotného vývojáře na lokální scéně jednoznačně chyběla a jsem moc rád, že se tento turnaj uskutečnil právě u nás. Doufejme, že to není poslední podpora od Blizzardu, ba naopak doufám, že by takovýchto turnajů mohlo na lokální scéně přibývat.

Jaký balíček ti za celou kvalifikaci fungoval nejvíce a z jakého si naopak zklamaný?

Zklamaný nejsem z žádného balíčku a to z důvodu, že Warrior dostal snad pokaždé krom zápasu s Honzou ban a další dva balíčky fungovaly bez problému.

Co od sebe očekáváš ve finálovém víkendu? Jaké umístění by pro tebe bylo úspěchem?

Očekávání mám jen ty největší, a to ty, že dokážu postoupit do samotného finále a tam urvat spot o Montreal.

V sobotní swiss fázi si potkával spíše známější hráče z naší scény, hraje se ti proti osvědčeným soupeřům lépe? Jak hodnotíš svůj sobotní výkon?

Svůj sobotní výkon hodnotím kladně a myslím si, že skóre 6:1 ve swissu bylo adekvátní mým playům. Proti známějším jménům na české scéně se mi hraje asi o něco hůř, než proti hráčům, které neznám, sice mohu očekávat co hrají, ale kvalita jejich playů bývá většinou kvalitnější než právě hráčů, které neznám.

V neděli sis zahrál nejdříve se svým bratrem, BlizzconJanem, a následně o postup s MJkingem. Je pro tebe těžké hrát proti jednomu ze svých bratrů nebo máš o to větší motivaci vyhrát? A co zápas o postup, věřil sis, že už to zvládneš a postoupíš?

Proti bratrům se mi hraje mnohem hůř, než když hraju proti Hunteracovi, a to z několika důvodů, samozřejmě navzájem si to přejeme a nechceme, aby ani jeden z nás vypadl, ale když už k tomu zápasu má dojít, tak hrajeme každý sám za sebe a snažíme se porazit toho druhého. Tentokrát se to povedlo mně, což pro mne znamenalo útěk před Honzou. Naštěstí jsem si jako správný syčák zasyčel a utekl do bezpečí. V zápase o postup jsem nebyl úplně spokojený se svým gameplayem, ale bylo to převážně z důvodu problému s internetem. Naštěstí jsem to celkem v klidu zvládl urvat a tím pádem postoupit do samotného finálového turnaje.
 

miluju videohry a hlavně ligu legend