Přejít k hlavnímu obsahu

Kritika Blizzardu za vyloučení Blitzchunga stále pokračuje, k bojkotu se připojuje i Brian Kibler

10. 10. 2019 | 21:05 Hearthstone
Po té, co Blizzard vyloučil z Hearthstone Grandmasters hráče Blitzchunga za slova na podporu protestů v Hong Kongu, snesl na sebe vlnu kritiky. Ta stále pokračuje a souboj Blizzardu se svými bývalými zákazníky nabírá na obrátkách.
Výchozí obrázek
MČR mobile

Asi málokdo v Blizzardu čekal, že by mohl rozhovor po jednom ze zápasů v soutěži Grandmasters způsobit to, co se nyní děje. Když v něm ale hongkongský hráč Blitzchung vyjádřil podporu aktuální vlně v Hong Kongu probíhajících protestů, v nichž se demonstranti snaží dosáhnout větší míry svobody a autonomie na Pekingu, bylo jasné, že tohle bez odezvy nezůstane. Podpora, které se Blitzchungovi dostává, byla od začátku velká, ještě větší se ale stala po té, co se ho za jeho slova Blizzard rozhodl ze soutěže vyloučit, obrat o prize money a na rok mu zakázat hraní.

Tím začala mezi Blizzardem a jeho tehdejšími fanoušky a zákazníky skoro válka. Spam sociálních sítí včele s Blizzardím Twitterem a Facebookem trvá již pár dní a téma je pořád zdaleka tím nejvíce diskutovaným na Hearthstone subredditu. Mimo toho se tato kauza začala silně diskutovat také na oficiálním Hearthstone webu, za což byli někteří hráči odměněni třeba bizarním zákazem účasti v diskuzích na tisíc let.

 

Blitzchung

Zajímavé je také to, že po tom, co si ti,které potrestání Blitzchunga rozzuřilo, začali hromadně mazat své Blizzard účty, deaktivoval Blizzard všechny čtyři možnost, kterak tak učinit. Mazání účtů už nyní ale opět funguje, a také se tak opět v hojných počtech děje. Bojkot Blizzardu zaujímá i světová mainstreamová média, na svém Instagramu o něm informovalo třeba jedno z předních norských médií.

Silné kritiky se Blizzardu dostává i od předních osobností Hearthstone scény, vyjádření, ve kterém vyloučení Blitzchunga odsuzuje, vydal třeba Chen "tom60229" Wei, vítěz Hearthstone World Championship 2017, který pochází z Taiwanu. S reakcí přišel i známý komentátor Brian Kibler, jenž se rozhodl odejít z komentátorského týmu Hearthstone Grandmasters. Vlna nevole vůči Blizzardu zkrátka stále trvá a nevypadá to, že by to v nejbližší době mělo být jinak. Že by ale tento bojkot něco reálně změnil, a Blitzchungův trest byl tak třeba zrušen, popravdě moc nadějné není.

Štítky: Blitzchung, Blizzard
miluju videohry a hlavně ligu legend