Přejít k hlavnímu obsahu

Které organizace byly z hlediska prize money nejúspěšnější v první polovině roku 2019?

6. 7. 2019 | 23:29 Všechny hry
Polovina kalendářního roku je za námi a je tedy možné glosovat, kdo jak byl v uplynulých šesti měsících úspěšný. Pojďme se tedy podívat na žebříček deseti nejlepších organizací z hlediska vyhraných prize money.
strýček skrblík
strýček skrblík

10. Virtus.pro – 627 000 $

Naši čtenáři si VP spojí primárně s CS:GO, ale úspěšný je letos zejména Dota 2 tým a CS:GO spolu s Fortnite je v pozadí. Zejména díky třem medailím z Majorů získala Dota sekce více než 90 % výher celé organizace.

9. Ninjas in Pyjamas – 693 000 $

U NiP je situace podobná, avšak není tak extrémní. Dota 2 sekce ovládla dva Minory a na Majoru skončila nejlépe v TOP6. Hrou číslo dva už bylo samozřejmě CS:GO, jehož hráči letos zatím nasbírali 181 tisíc dolarů.

8. TnC Gaming – 703 000 $

Tady je to ryzí Dota 2 záležitost, kde rovný půl milion dolarů navíc přitekl na konto z jediného turnaje, WESG 2018-19. Filipínská sestava se však i na posledním Majoru sezóny zaskvěla pěkným čtvrtým místem.

7. NRG Esports – 744 000 $

Konečně změna. Největší porci vynesl NRG tým SF Shock, který v Overwatch League vyhrál již 300 tisíc dolarů. Solidní porci přidal také CS:GO tým a téměř na 100 tisíc dolarů se dostalo také trio hráčů Rocket League.

6. Team Vitality – 747 000 $

Ještě před červnem by se Vitality nevešli, ale dva velké úspěchy vše změnili. CS:GO sekce triumfovala na ECS S7 Finals a Rocket League tým se stal mistrem světa. Právě tyto dvě hry jsou jasnou dominantou Teamu Vitality.

5. Astralis – 782 000 $

Podobně jako TnC se skrze jednu hru do žebříčku dostali také Astralis. Dánové sice nyní bojují s poklesem formy, ale letos už mají vedle dalších výsledků ve své sbírce i prestižní Major titul v hodnotě půl milionu dolarů.

4. Vici Gaming – 993 000 $

Ve Vici je suverénně nejúspěšnější Dota 2 sekce, která získala dva Major tituly a jeden z Minoru, celkem to v odměnách dělá 932 tisíc dolarů. Ostatní drobné do kasičky přidaly týmy v PUBG, League of Legends a CS:GO.

3. Team Secret – 1 130 000 $

Jdeme přes milion, ale naposledy hraje hlavní roli Dota 2. Tato sekce totiž prodloužila svoji neskutečnou sérii, kdy již pátou sezónu v řadě vyhrála na turnajích alespoň milion dolarů. Podobně jako ViCi mají Secret na kontě dva Minory a k tomu dva další triumfy ze série ESL One. Dílčí mírou se zapsaly také R6: Siege a Fortnite týmy.

2. G2 Esports – 1 730 000 $

Když už zmiňujeme Rainbow Six: Siege, tak pro G2 Esports je to zlatá žíla, únorová výhra na Six Invitationalu vynesla celkem 800 tisíc dolarů. Přesně polovinou přispěla také úspěšná League of Legends sekce, která opanovala i nejvyšší evropskou soutěž. Úspěšné turnaje zažily také G2 sekce v CS:GO či Rocket League.

1. Team Liquid – 2 170 000 $

O světové organizaci číslo jedna nemůže být pochyb. Team Liquid je dominantní v celé řadě her, nejvíce ale vynesla CS:GO sekce se 734 tisíci dolary. Nehledě na to, že o víkendu mohou přidat další víc než milion! Přes půl milion dolarů se přehouply také výhry Dota 2 sekce, z dalších sekcí se na cestě na trůn podílely také sekce v PUBG, Hearthstone, MTG: Arena, Rainbow Six: Siege a Fortnite. Solidní seznam her, vítěz je více než zasloužený.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.