Přejít k hlavnímu obsahu

Které týmy jsou před MČR ve formě?

6. 11. 2019 | 15:50 PUBG: Battlegrounds
Kvalifikační sezóna nám skončila před několika týdny a generálkou na Vodafone MČR 2019 v PUBG se stal Squad Cup od Grunexu. Ten se skládal ze čtyř kvalifikací, rozdělených do divizí Legends a Challengers, a z následného grandfinále. Vyvrcholení celé soutěže proběhlo o minulém víkendu – kdo prokázal nejlepší formu?
eXtatus PUBG
eXtatus PUBG

1. eXtatus (103 b.)

Suverénním vítězem se stal tým eXtatus, který ze sedmi map vyhrál dvě a všichni jeho hráči se v individuálních statistikách umístili v elitní pětce. Připraveni tak budou na výbornou. eXtatus v průběhu sezóny vždy zdobily výkony na Miramaru, ke kterému poté přidali i Sanhok. V průběhu sezóny šlo o jeden z nejlepších domácích týmů, který svůj jediný velký výpadek měl ve finále PEL-C. Za druhý menší by se dala považovat PLAYzone Challenge, což by mohlo znamenat, že jim tolik nesedí hra v offline prostředí. Fortuna na ně nabízí kurz 5.5.

2. Trust.Universe (71 b.)

Sice s velkým odstupem, ale druhé místo si o víkendu vybojovali hráči Universe. Tento tým se podobně jako eXtatus může pyšnit konzistentními výkony všech členů sestavy, která ukázala, že dokáže farmit domácí turnaje. Současně je ale velkým varovným vykřičníkem výkon z PLAYzone Challenge, kde se Universe těsně nepodařilo postoupit ani do finálové skupiny. Fortuna aktuálně věří Universe v zajímavém kurzu 8.

3. Gifted Gaming (57 b.)

Pomyslný bronz si vystříleli kluci z Gifted Gaming. Tento výraz ale možná nebude úplně tím správným, počty jejich killů totiž v rámci celé kvalifikace patřily k nejnižším. To však neubírá nic na jejich dovednostech, které prokázali už na PLAYzone Challenge, kde skončili čtvrtí. V očích široké veřejnosti však nejde o jednoho z velkých favoritů, což ale právě může hrát do karet. Tento fakt potvrzuje i nabídka Fortuny s lákavým kurzem 11.

MČR 2019

4. CZC.eSuba (47 b.)

Od čtvrté příčky už byly týmy seřazené, kromě TOP3 nikdo nenahrál v průměru alespoň 7 bodů na zápas. Pro představu, eXtatus jednou zaznamenali 6 bodů, jinak měli ve všech případech 8 a více. I tak ale musíme zmínit eSubu, která v tréninkovém drilu s Washoutem vyhrála bodovaní kvalifikace. Od týmu jsou vysoká očekávání, ale offline prostředí bude o něčem jiném. I tak si ale na eSubu můžete vsadit v třetím nejnižším kurzu 7.5.

... a kde jsou Inside Games?

Dokola tu opakujeme Fortunu, ale největšího favorita její nabídky jsme zatím nezmínili. Jde o tým Inside Games, který na Grunexu svou formu nepotvrdil. Střelecky sice příliš nezaostával, ale za umístění nasbíral pouhých 6 bodů. Podobně to bylo v celé kvalifikaci, kde sice nastříleli nejvíce fragů ze všech, ale bodově skončili až na sedmém místě. Jejich velkou zbraní jsou zkušeností s PUBG offline turnaji jaké tu nikdo jiný nemá. Během působení v PEL Contenders se dvakrát kvalifikovali do Berlína a vyhráli i PLAYzone Challenge. Pokud jim však v jakémkoliv prostředí opakovaně nepřála zóna, hodně s tím bojovali. Dokáží tyto nedostatky před MČR zalepit?

... a co obhájci titulu?

Zaslouženou zmínku si zasloužení i obhájci loňského prvenství. Po získaném titulu se Gunrunners postupně rozutekli, někteří si zahráli za eSubu, jiní chystají konec s aktivním hraním. Všichni čtyři ale opět v Brně budou, tři dokonce v barvách stejně týmů jako vloni. Crowley, HaziQQ a frodbal spolu s jANYYm patří ke stabilnímu mid-tieru, což potvrdili i na Grunexu, touha z možné obhajoby je ale může hnát kupředu neskutečnou silou. Čtvrtý loňský šampion Madis se naopak k hraní vrátil na poslední chvíli a hájit bude barvy eEriness.

MČR 2019

Inside Games

PiXeL1K
Odstrelovac
Zampeek
Seniks

NemamVlasy

M1st1ck
StanleyPotato
Trakt0r
Jackuobo

Trust.Universe

FreeKill
Romcekk
arSHO
sundej_boty

Full Focus Fast Win

elwzoy
sT4mZ
Wany
TheCobra

CZC.eSuba

spajKK
Nowikk
Washout
oKKo

eXtatus

Hawki
Double
Kejdoran
RedgieBeardo

Gunrunners.AOC

HaziQQ
Crowley
frodbal
jANYY

Vikingekrig Esports

Nibs
mAmelund
aveiRik
Venyfo

Gifted Gaming

Battlestrong
humliK
Libuska
Gargi

REViTAL Gaming

J3rdie
Bloodyjesse
Misten
Cudri_XT

Cyber Gaming

NX
luckyBunny
zderA
smurfpOWAAa

BloodyDevils

Hante
Kojot
SquirtLex
Tixi

eEriness MARVO

LukeeV
Klimson
DarseiD
Madis

Online Vision Gaming

rusye
Crysa
dodiiikkk
Progy

Fury Esport

lukin_kru
Piskot
cr4sh
Dudyss

EXORS Gaming

Shadee
SaiNs
Zmeskyy
Sakrblajs

Rozpis jednotlivých her a map

  • Sobota 9. listopadu:
    10:00: 1. hra (Erangel)
    10:40: 2. hra (Erangel)
    11:20: 3. hra (Erangel)
    12:00: 4. hra (Erangel)
    14:00: 5. hra (Miramar)
    14:40: 6. hra (Miramar)
    15:20: 7. hra (Miramar)
    16:00: 8. hra (Sanhok)
    18:00: 9. hra (Sanhok)
    18:40: 10. hra (Sanhok)
     
  • Neděle 10. listopadu
    10:00: 11. hra (Sanhok)
    10:40: 12. hra (Miramar)
    11:20: 13. hra (Miramar)
    12:00: 14. hra (Erangel)
    13:15: 15. hra (Erangel)
    13:55: 16. hra (Erangel)

O jaké odměny se letos bojuje?

  • 1. místo: 40 000 Kč
  • 2. místo: 26 000 Kč
  • 3. místo: 16 000 Kč
  • 4. místo: 12 000 Kč
  • 5. místo: 6 000 Kč
MČR 2019
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.