Přejít k hlavnímu obsahu

Lamborghini chystá vlastní virtuální závod

30. 5. 2020 | 19:00 Virtuální závody
Prémiová italská automobilka Lamborghini, známá pro výrobu luxusních sportovních aut po celém světě, rozjíždí spolupráci se závodní hrou Assetto Corsa Competizione. Společně představují virtuální závody nesoucí název The Real Race.
lambo
lambo

Turnaj potrvá pět kvalifikačních víkendů, počínaje víkendem, kdy Assetto Corsa Competizione půjde stáhnout zcela zdarma ve službě Steam. The Real Race je otevřený všem hráčům nehledě na zkušenosti, přihlašovat se můžete přímo v esport záložce na Lamborghini webu. Soutěž vyvrcholí offline finálovým závodem přímo v sídle Lamborghini v Sant'Agata Bolognese. Nejlepší jezdci každého kvalifikačního turnaje si v Itálii užijí tři dny. Kvalifikace se koná od 29. května do 2. srpna, první Real Race se pak bude konat 7. června.

„Esport vytváří prostředí, ve kterém může naprosto kdokoli vyzvat ty nejlepší řidiče napříč celým světem. To podporuje širší zapojení do závodů v reálném životě. Je to pro nás příležitost kombinovat vzrušení z virtuálních závodů s přitažlivostí automobilů Lamborghini a naším programem motoristického sportu."

- Stefano Domenicali, předseda a generální ředitel společnosti Automobili Lamborghini

lambo2

Jezdit se bude s modelem Lamborghini Huracán GT3 EVO, trojnásobným šampionem závodu 24 Hours of Daytona. Kromě peněžního prize poolu Lamborghini umožní všem účastníkům finálového turnaje sednout za opravdový sporťák na těch nejlepších dráhách světa.

„Věnuji velkou pozornost vzestupu esportu. Vidět realismus závodních her a to, jak řidiči používají závodní simulátory k tréninku, nebo profesionální hráče, kteří přecházejí od simulace ke skutečné věci, je prostě neuvěřitelné. Real Race je navržen tak, aby zobrazoval realismus a profesionalitu. Dovednosti ve virtuálním závodě jsou velmi přenosné, a proto Lamborghini chce dát hráčům příležitost vyzkoušet v rámci ceny závodění na vlastní kůži. Není nic podobného, jako dostat se za volant Lamborghini."

- David Coulthard, bývalý závodník Formule 1 a komentátor závodů Real Race

Zdroj: estnn.com
Štítky: lamborghini
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.