Přejít k hlavnímu obsahu

LCK: Faker se po dvou letech vrací na korejský trůn. SKT poráží Griffin

13. 4. 2019 | 15:04 League of Legends
Naposledy vyhrál SK Telecom T1 korejskou ligu na jaře roku 2017. Po dvou letech Faker konečně znovu drží pohár nad hlavou díky vítězství 3:0 nad týmem Griffin.
SKT Faker
SKT Faker

Série začala opravdu překvapivě, protože Griffin hned v první hře vytasili netradiční spodní lajnu ve složení Taliyah + Pantheon. SKT to ale ani v nejmenším nerozhodilo a jak hra pokračovala, Griffin kvůli absenci klasického střelce začal ztrácet na síle a SKT ve 39. minutě hru ukončil. Druhá hra byla ze strany SK Telecom o dost čistější a za celou hru zemřeli pouze třikrát. 

Faker v slzách o jeho bývalích spoluhráčích:

Faker a spol. pak ovládli poměrně jasně i poslední hru, ve které si vybrali některé oblíbené šampiony, takže si Faker zahrál Ryze a třeba Khan svou oblíbenou Riven. Nejlepším hráčem série se nakonec stal marksman Teddy, který hrál celou sérii velmi solidně a s Ezrealem a Lucianem dosáhl celkového skóre 11/1/14. 

SKT zvítězil nad obávaným celkem Griffin nečekaně snadno 3:0 a bude korejskou LCK reprezentovat na Mid-Season Invitationalu. Právě tam budou mít co napravovat, jelikož jihokorejští reprezentanti loni proti mezinárodní konkurenci selhali a na úkor Číny padli na MSI, Rift Rivals i Worlds. 

Vítězná sestava SK Telecom T1:

 Jižní Korea Kim "Khan" Dong-ha (Top)
 Jižní Korea Kim "Clid" Tae-min (Jungle)
 Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok (Mid)
 Jižní Korea Park "Teddy" Jin-seong (AD Carry)
 Jižní Korea Cho "Mata" Se-hyeong (Support)

Štítky: SK Telecom T1, LCK