Přejít k hlavnímu obsahu

LCK: O jarní titul se v sobotu utká SKT a Griffin

11. 4. 2019 | 19:35 League of Legends
Letošní play-off korejské LCK doposud nepřineslo jediné překvapení a v každém kole jasně vyhrál favorit. Už v sobotu čeká fanoušky League of Legends finálová série, ve kterée si to týmy SK Telecom T1 a Griffin rozdají o korejský titul a možnost reprezentovat svůj region na Mid-Season Invitationalu.
Finále LCK Spring 2019
Finále LCK Spring 2019

Základní část jarního splitu přinesla naprosto úžasné momenty a dlouho to vypadalo, že je Griffin zdaleka nejlepším týmem této přední světové ligy. V posledních týdnech ale právě Griffin postupně ztratil několik sérií a jen tak tak si udržel první místo. Mírný pokles zaznamenala také úroveň výkonů nováčků ze SANDBOX a DAMWON Gaming, které ke konci splitu převyšoval Kingzone DragonX. Ten nakonec v základní části i play-off obsadil třetí místo.

LCK Play-Off 2019

Griffinlogo std.pngGriffin

13. dubna
10:00
SK Telecom T1SK Telecom T1logo std.png
 Jižní Korea SwordTopKhan  Jižní Korea
 Jižní Korea TarzanJungleClid  Jižní Korea
 Jižní Korea ChovyMidFaker  Jižní Korea
 Jižní Korea ViperAD CarryTeddy  Jižní Korea
 Jižní Korea LehendsSupportMata  Jižní Korea

Ve finále se odehraje souboj mezi mladou krví a zkušenými mazáky. Griffin je sice v roli mírného favorita, ale SK Telecom T1 disponuje sestavou, která musí smýšlet na zisk titulu. Griffin hraje do karet fakt, že v základní části už SKT dvakrát porazili. SK Telecom ale může využít nezkušenosti Griffin ve vypjatých zápasech. Už vloni totiž Griffin byl považován za jednoho z favoritů letního play-off, ale nakonec ve finále prohrál 2:3 a následně nezvládl ani gauntlet o poslední místo na světovém šampionátu.

Klíčový souboj: Tarzan vs. Clid

Co se týče individualit, je zápas nesmírně vyrovnaný a hodně se tak může odvíjet od pohybu obou junglerů, kteří měli letos oba velký podíl na vítězstvích svých týmů. V základní části byli u přibližně 75 % týmových killů, což je na profesionální úrovni obrovské číslo. Oba dva jungleři se mohou opřít o silné spoluhráče, se kterými v minulosti ukázali silnou synergii. Jak Tarzan, tak i Clid ale odehráli i několik her, ve kterých hvězdně rozhodně nevypadali, takže uvidíme, jakou formu si přinesou do finále. 

Fortuna bonus 700 Kč

Fortuna, která se nedávno stala generálním partnerem letošního MČR, vypsala kurz na výhru Griffin 1,61 a na výhru SKT kurz 2,15. Zajímavý je třeba i kurz na vítěze první mapy. Teoreticky by totiž měl být Griffin lépe připraven díky tomu, že SKT už odehrál jednu bo5 sérii, proti Kingzone DragonX, ve které ukázal některé ze svých picků.