Přejít k hlavnímu obsahu

LCK okénko: Faker a spol. se trápí, lize vládne korejský Dread

18. 6. 2019 | 17:47 League of Legends
SK Telecom T1 začali cestu za obhajobou korejského titulu velice vlažně a po čtyřech zápasech drží na kontě jen jedinou výhru.
LCK Faker
LCK Faker

Po dvou týdnech má každý tým za sebou čtyři bo3 série a nejlépe se zatím daří jarním vicemistrům z Griffin a také týmu Kingzone DragonX, který v posledním splitu skončil třetí. Mírným překvapením jsou úspěchy Afreeca Freecs a SANDBOX Gaming, jelikož se těmto týmům na jaře tolik nedařilo. V letním splitu je zatím velkým zklamáním výkon SK Telecom T1, který zatím urval výhru jen proti poslednímu týmu tabulky.

LCK 2019 Summer

#TýmSérieSkóre
1Griffinlogo std.pngGriffin3 - 17 - 3
1Kingzone DragonXlogo std.pngKingzone DragonX3 - 17 - 3
3Afreeca Freecslogo std.pngAfreeca Freecs3 - 17 - 4
4SANDBOX Gaminglogo std.pngSANDBOX Gaming3 - 16 - 3
5Gen.Glogo std.pngGen.G2 - 25 - 5
5KT Rolsterlogo std.pngKT Rolster2 - 25 - 5
7DAMWON Gaminglogo std.pngDAMWON Gaming2 - 25 - 6
8SK Telecom T1logo std.pngSK Telecom T11 - 34 - 7
9Hanwha Life Esportslogo std.pngHanwha Life Esports1 - 32 - 6
10Jin Air Green Wingslogo std.pngJin Air Green Wings0 - 42 - 8

V týmu Kingzone DragonX se daří i bývalému midlanerovi Origen, Naehyunovi, který sice z Evropy neodešel v nejlepším světle, ale po krátkém působení v Turecku se vrátil do domovské Koreje, kde všechny upoutal svými výkony v druholigovém ES Sharks a nyní má šanci ukázat své schopnosti i v nejvyšší lize. Největší hvězdou tohoto splitu je zatím jungler Afreeca Freecs, Dread. Ten už si čtyřikrát odnesl cenu za nejlepšího hráče hry a vede aktuální tabulku MVP bodování. Nejvíce na sebe upozornil zejména skvělým výkonem za AP Gragase, za kterého naprosto zničil rozhodující hru série proti SKT. 

Sestavy LCK týmů:

LCK Soupisky

Za 11 odehraných map se naopak ani jediným oceněním MVP zatím nemůže chlubit ikona League of Legends, Faker. Jeho tým se zatím pokusil problémy ve výkonnosti vyřešit rotací hráčů na pozicích jungle a support, avšak zatím nic zatím nepomohlo k lepším výsledkům. V nadcházejících zápasech čekají legendární korejský tým zápasy s DAMWON Gaming a Griffin. Zejména proti druhému týmu to bude opravdu složité a dost možná tak SKT jen tak z pozic mimo play-off neunikne.

LCK Fortuna Bonus

Velkým zápasem tohoto týdne bude souboj SANDBOX Gaming a Afreeca Freecs, protože se zatím oba tyto týmy dělí o 1. místo. Krom zápasů SKT bude také zajímavé sledovat, zda třeba Kingzone DragonX udrží výborné výkony proti papírově slabším soupeřům a nebo jestli se týmy jako KT Rolster, Gen.G či DAMWON zvednou a začnou bojovat o vrchol tabulky.