Přejít k hlavnímu obsahu

LCS 2020: Návrat Immortals, Dignitas i Evil Geniuses

30. 10. 2019 | 16:40 League of Legends
Letošní sezona teprve vrcholí, ale ta další už se rychle blíží a po novém roce uvidíme v severoamerické lize hned 3 nové týmy!
Immortals LCS
Immortals LCS

OpTic Gaming odkoupil Immortals Gaming Club a do League Championship Series se tedy navrátí znak Immortals. V barvách tohoto týmu si zahrál třeba Pobelter či Huni a v roce 2017 se tým kvalifikoval i na světový šampionát. Další změnou bude dlouho avizovaný přechod Clutch Gaming pod křídla Dignitas. Organizace, která s League of Legends spojila svou existenci už v roce 2012 se do ligy vrací po dvou letech. 

Třetím a posledním staronovým týmem v lize jsou Evil Geniuses, kteří nahrazují Echo Fox. Právě Echo Fox ligu opouští kvůli interním problémům a rozporům mezi investory. Evil Geniuses působili ve 3. sezóně v evropské LCS v legendární sestavě okolo Froggena, Wickda a Krepa. Evropská skvadra pak přesídlila do NA LCS, kde strávila sezonu 2014. Poté se tým přeměnil ve Winterfox a ten se po jednom splitu z nejvyšší americké ligy poroučel do Challenger Series.

Jak moc se promění hráčské soupisky, je prozatím záhadou. Hráčské kontrakty budou ale převedeny z bývalých týmů a třeba Dignitas by tak měli mít pro další sezonu pojištěnou trojici Damonte, Cody Sun a Vulcan. Ve službách Immortals by měl stále být hvězdný korejský midař Crown i střelec Arrow a platnou smlouvu má na další sezonu i jungler Dardoch. Koho uvidíme v dresu Evil Geniuses, je zatím velkou záhadou, jelikož všem hráčům Echo Fox byly údajně předčasně ukončeny smlouvy.

League of Legends